Star Trek: Strange New Worlds (2022)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de periode voor Star Trek: The Original Series. We volgen de avonturen van de USS Enterprise, onder het commando van Captain Christopher Pike (de directe voorganger van James T. Kirk). Andere bemanningsleden zijn o.a. de eerste officier Number One en een nog jonge Spock.

Serie Algemeen

Star Trek: Strange New Worlds is een nieuwe Amerikaanse serie van de streamingdienst Paramount+. De verwachte premièredatum is in mei 2022. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen. Wie de serie straks in Europa gaat aanbieden is nog onduidelijk.

De hoofdrollen worden gespeeld door Anson Mount (Pike), Ethan Peck (Spock) en Rebecca Romijn (Number One). De acteurs vertolkten deze rollen eerder in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery en in enkele afleveringen van Short Treks. Hun optreden werd door de fans zo enthousiast ontvangen dat werd besloten om het trio een eigen serie te geven.

Volgens Amerikaanse mediaberichten zal de serie qua opzet teruggaan naar de klassieke stijl van The Original Series, met voornamelijk losse afleveringen en optimistische toekomstverhalen.

Overigens werd van 1998 t/m 2016 ook een gelijknamige boekenreeks gepubliceerd. Inhoudelijk hebben die boeken echter niets te maken met deze tv-serie. Wel werd in 1997/1998 een comicreeks uitgegeven genaamd Star Trek: Early Voyages, waarin de vroege avonturen van Captain Pike op de Enterprise centraal staan.

Aankondiging

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterpriseDiscoveryShort TreksPicardLower DecksStrange New WorldsProdigyFilms

Links

5 1 1 1 1 1 5.00 (2 stemmen)