Star Trek: Strange New Worlds (2022-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de periode voor Star Trek: The Original Series. We volgen de avonturen van de USS Enterprise, onder het commando van Captain Christopher Pike (de directe voorganger van James T. Kirk). Andere bemanningsleden zijn o.a. de eerste officier Number One en een nog jonge Spock.

Qua opzet gaat de serie terug naar de klassieke stijl van The Original Series, met voornamelijk losse verhalen en een optimistische toekomstvisie.

Serie Algemeen

Star Trek: Strange New Worlds is een Amerikaanse serie. Het eerste seizoen is in mei 2022 in première gegaan bij de streamingdienst Paramount+. Een tweede seizoen volgde in juni 2023. Inmiddels is groen licht gegeven voor een derde seizoen (dat in 2025 wordt verwacht) en ook een vierde seizoen (dat waarschijnlijk in 2026 wordt verwacht).

De hoofdrollen worden gespeeld door Anson Mount (Pike), Ethan Peck (Spock) en Rebecca Romijn (Number One). De acteurs vertolkten deze rollen eerder in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery en in enkele afleveringen van Short Treks. Hun optreden werd door de fans zo enthousiast ontvangen dat werd besloten om het trio een eigen serie te geven.

Overigens werd van 1998-2016 ook een gelijknamige boekenreeks gepubliceerd. Inhoudelijk hebben die boeken echter niets te maken met deze tv-serie. Wel werd in 1997/1998 een comicreeks uitgegeven genaamd Star Trek: Early Voyages, waarin de vroege avonturen van Captain Pike op de Enterprise centraal staan.

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterpriseDiscoveryShort TreksPicardLower DecksStrange New WorldsProdigyFilms

Links