Star Trek: Lower Decks (2020-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het jaar 2380. Centraal staan de belevenissen van de laagste bemanningsleden aan boord van het minste belangrijke Starfleet schip, de U.S.S. Cerritos.

Centraal staan Beckett Mariner (die zich nooit aan de regels houdt), Brad Boimler (die de regels juist veel te strikt opvolgt), Tendi (enthousiast maar onervaren) en Rutherford (die net een cybernetisch implantaat heeft gekregen). De jonge personages krijgen te maken met allerlei professionele uitdagingen, maar moeten ondertussen ook nog proberen om een normaal sociaal leven op te bouwen.

Serie Algemeen

Star Trek: Lower Decks is een Amerikaanse serie. Het gaat dit keer om een komische animatie spin-off, waarin eens niet de hoge officieren centraal staan. In tegenstelling tot Star Trek: The Animated Series en Star Trek: Prodigy is Lower Decks gericht op een volwassen publiek.

Het eerste seizoen is in augustus 2020 in première gegaan bij het Amerikaanse streamingplatform CBS All Access. Daarna verhuisde het programma naar Paramount+. Hier werden het tweede en derde seizoen uitgebracht. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een vierde seizoen, dat ergens in 2023 wordt verwacht. In Nederland is de serie te bekijken via Amazon Prime Video.

Trailer

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterpriseDiscoveryShort TreksPicardLower DecksStrange New WorldsProdigyFilms

Links

3.7142857142857 1 1 1 1 1 3.71 (7 stemmen)