Star Trek: Lower Decks (2020-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het jaar 2380. Centraal staan de belevenissen van de laagste bemanningsleden aan boord van het minste belangrijke Starfleet schip, de U.S.S. Cerritos.

Centraal staan Beckett Mariner (die zich nooit aan de regels houdt), Brad Boimler (die de regels juist veel te strikt opvolgt), Tendi (enthousiast maar onervaren) en Rutherford (die net een cybernetisch implantaat heeft gekregen). De personages krijgen te maken met allerlei professionele uitdagingen, maar moeten ondertussen ook nog proberen om een normaal sociaal leven op te bouwen.

Serie Algemeen

Star Trek: Lower Decks is een Amerikaanse spin-off serie. Het gaat dit keer om een komische animatieserie, waarin eens niet de hoge officieren centraal staan. In tegenstelling tot Star Trek: The Animated Series is Lower Decks met name gericht op een volwassen publiek.

Het eerste seizoen is in augustus 2020 in première gegaan bij het Amerikaanse streamingplatform CBS All Access. Het tweede seizoen wordt in augustus 2021 verwacht bij Paramount+. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een seizoen drie, dat ergens in 2022 te zien zal zijn. In Nederland is de serie te bekijken via Amazon Prime Video.

Trailer

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterpriseDiscoveryShort TreksPicardLower DecksStrange New WorldsProdigyFilms

Links

3.8 1 1 1 1 1 3.80 (5 stemmen)