Star Trek: Lower Decks (2020-2024)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het jaar 2380. Centraal staan de belevenissen van de laagste bemanningsleden aan boord van het minste belangrijke Starfleet schip, de U.S.S. Cerritos.

Centraal staan Beckett Mariner (die zich nooit aan de regels houdt), Brad Boimler (die de regels juist veel te strikt opvolgt), D'Vana Tendi (enthousiast maar onervaren) en Sam Rutherford (die net een cybernetisch implantaat heeft gekregen). De jonge personages krijgen te maken met allerlei professionele uitdagingen, maar moeten ondertussen ook nog proberen om een normaal sociaal leven op te bouwen.

Serie Algemeen

Star Trek: Lower Decks is een Amerikaanse serie. Het gaat om een komische animatie spin-off, waarin eens niet de hoge officieren centraal staan. In tegenstelling tot Star Trek: The Animated Series en Star Trek: Prodigy is Lower Decks gericht op een volwassen publiek.

Het eerste seizoen is in augustus 2020 in première gegaan bij het Amerikaanse streamingplatform CBS All Access. Daarna verhuisde het programma naar Paramount+. Momenteel zijn er vier seizoenen uitgebracht. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een vijfde seizoen, dat eind 2024 wordt verwacht. Dit zal tevens het laatste seizoen van de serie worden. In Nederland is de serie te bekijken via Amazon Prime Video.

Bijzonder is dat de personages uit Lower Decks in 2023 ook te zien waren in een crossover met Strange New Worlds. In dit verhaal reizen Boimler en Mariner door een tijdportaal en komen hierna als live-action personages terecht op de Enterprise.

Trailer

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterpriseDiscoveryShort TreksPicardLower DecksStrange New WorldsProdigyFilms

Links