Star Trek: Short Treks (2018-2020)

Samenvatting

Er is geen doorlopend verhaal; in plaats daarvan staat in iedere aflevering een ander personage uit het Star Trek universum centraal.

In het eerste seizoen komt de kijker meer te weten over bepaalde personages uit het Discovery universum (o.a. Tilly en Saru). In het tweede seizoen is er ook ruimte voor andere avonturen. Zo staan in enkele afleveringen de bemanningsleden van de USS Enterprise centraal (zoals Spock en kapitein Pike uit Strange New Worlds), wordt een licht geworpen op het ontstaan van de Tribbles en is er een vooruitblik naar Star Trek: Picard.

Serie Algemeen

Short Treks is een anthologie binnen het Star Trek universum. De serie is in oktober 2018 in première gegaan op het Amerikaanse streamingplatform CBS All Access. Het gaat om korte mini-afleveringen, die ieder ongeveer tussen de 10 en 20 minuten duren.

De serie vond zijn oorsprong als een spin-off van Star Trek: Discovery. In het tweede seizoen worden de verhalen echter breder en wordt er ook geëxperimenteerd met diverse verhaalstijlen. Enkele afleveringen worden bijvoorbeeld verteld in de vorm van tekenfilmpjes voor kinderen.

Momenteel bestaat de serie uit twee seizoenen van in totaal 10 afleveringen. De laatste aflevering kwam uit in januari 2020. Plannen voor een vervolg zijn er op dit moment niet. Kijkers in Europa kunnen het eerste seizoen van Short Treks overigens bekijken via Netflix. (Het tweede seizoen lijkt in Europa helaas niet op legale wijze verkrijgbaar te zijn.)

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterpriseDiscoveryShort TreksPicardLower DecksStrange New WorldsProdigyFilms

Links