Star Trek: Prodigy (2021)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het Delta Kwadrant. Centraal staan zes buitenaardse tieners. Op een dag ontdekken ze een verlaten Starfleet schip, dat ze vervolgens gebruiken om allerlei avonturen mee te beleven. In eerste instantie weten ze helemaal niets over het schip dat ze gevonden hebben.

Gelukkig blijkt zich aan boord ook een trainingshologram te bevinden in de gedaante van Kathryn Janeway (uit Star Trek: Voyager). Ze wordt na verloop van tijd een soort mentor voor de tieners en leert hen van alles over de idealen van Starfleet.

Serie Algemeen

Star Trek: Prodigy is een nieuwe animatie spin-off voor kinderen. De serie zal in oktober 2021 in première gaan bij de Amerikaanse streamingdienst Paramount+. De zender heeft meteen ook al groen licht gegeven voor een tweede seizoen.

Opvallend is dat actrice Kate Mulgrew terug zal keren naar het Star Trek universum om de stem van Kathryn Janeway in te spreken.

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterpriseDiscoveryShort TreksPicardLower DecksStrange New WorldsProdigyFilms

Links

  • imdb.com - Algemene informatie
  • trekmovie.com - ‘Star Trek: Prodigy’ First Look Reveals A Whole New Janeway
3 1 1 1 1 1 3.00 (2 stemmen)