Star Trek: Prodigy (2021-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het Delta Kwadrant. Centraal staan zes buitenaardse tieners. Op een dag ontdekken ze een verlaten Starfleet schip, de USS Protostar, dat ze vervolgens gebruiken om allerlei avonturen mee te beleven. In eerste instantie weten ze helemaal niets over het schip dat ze gevonden hebben.

Gelukkig blijkt zich aan boord ook een trainingshologram te bevinden in de gedaante van Kathryn Janeway (uit Star Trek: Voyager). Ze wordt na verloop van tijd een soort mentor voor de tieners en leert hen van alles over de idealen van Starfleet.

Ondertussen rijst de vraag wat er met de oorspronkelijke bemanning van de Protostar (onder leiding van kapitein Chakotay) is gebeurd. De echte Janeway (voormalig kapitein van de USS Voyager, nu een viceadmiraal aan boord van de USS Dauntless) blijkt naar de vermiste Chakotay en zijn bemanning op zoek te zijn.

Serie Algemeen

Star Trek: Prodigy is een Amerikaanse animatie spin-off voor kinderen. Het eerste seizoen is in oktober 2021 in première gegaan bij de streamingdienst Paramount+. Er is ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat ergens in 2023 wordt verwacht.

Opvallend is dat actrice Kate Mulgrew voor deze serie is teruggekeerd naar het Star Trek universum om de stem van Kathryn Janeway in te spreken. Ook Robert Beltran (Chakotay) is in de serie te horen.

Trailer

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterpriseDiscoveryShort TreksPicardLower DecksStrange New WorldsProdigyFilms

Links