Star Trek: Picard (2020)

Land van oorsprong: USA
Zender: Amazon Prime Video
Verhaal gaat over: Toekomst

Samenvatting

Het verhaal speelt ongeveer 20 jaar na de gebeurtenissen uit de film Star Trek: Nemesis. Jean-Luc Picard, de voormalige kapitein van de USS Enterprise, is inmiddels een gepensioneerde admiraal.

Op zijn oude dag wordt Picard geplaagd door een ingrijpend incident uit het verleden. Hierin speelt de vernietiging van de planeet Romulus een centrale rol. (De gevolgen hiervan waren al eerder te zien in de film Star Trek XI.)

Serie Algemeen

Star Trek: Picard is een nieuwe Star Trek spin-off, die begin 2020 in première zal gaan. De 78-jarige Britse acteur Patrick Stewart keert hiermee terug in de rol die hem ooit wereldberoemd maakte. Ook andere oude bekenden uit het Star Trek universum keren terug in een gastrol. Dit zijn o.a. Brent Spiner (Data), Jeri Ryan (Seven of Nine), Marina Sirtis (Troi) en Jonathan Frakes (Riker). 

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. De opnames hiervoor zijn in april 2019 van start gegaan. In de VS is de serie straks exclusief te zien via het VOD platform CBS All Access. In de Europa is de serie te bekijken via Amazon Prime Video. Overigens zouden er plannen zijn voor in totaal drie seizoenen.

Volgens Amerikaanse mediaberichten is Star Trek: Picard een totaal ander soort serie dan zijn voorgangers: "een meer psychologische show, een karakterstudie over deze man in zijn emeritusjaren".

Premièredatum: 23 januari 2020.

Trailer

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterprise • DiscoveryPicardLower DecksFilms

Links

5 1 1 1 1 1 5.00 (2 stemmen)
    Tags:
  • verwacht