Star Trek: Picard (2020)

Samenvatting

Het verhaal speelt ongeveer 20 jaar na de gebeurtenissen uit de film Star Trek: Nemesis. Jean-Luc Picard, de voormalige kapitein van de USS Enterprise, is inmiddels een gepensioneerde admiraal. Hij is na zijn pensioen teruggekeerd naar de wijngaard van zijn familie.

Op zijn oude dag wordt Picard geplaagd door een ingrijpend incident uit het verleden. Hierin speelt de vernietiging van de planeet Romulus een centrale rol. (De gevolgen hiervan waren al eerder te zien in de film Star Trek XI.) Hierna raakte Picard ernstig teleurgesteld in Starfleet, wat uiteindelijk tot zijn ontslag leidde.

Serie Algemeen

Star Trek: Picard is een nieuwe Star Trek spin-off, die in januari 2020 in première is gegaan. De Britse acteur Patrick Stewart keert hiermee terug in de rol die hem ooit wereldberoemd maakte. Ook andere oude bekenden uit het Star Trek universum keren terug in een gastrol. Dit zijn o.a. Brent Spiner (Data), Jeri Ryan (Seven of Nine), Marina Sirtis (Troi) en Jonathan Frakes (Riker). 

Volgens Amerikaanse mediaberichten is Star Trek: Picard een totaal ander soort serie dan zijn voorgangers: "een meer psychologische show, een karakterstudie over deze man in zijn emeritusjaren".

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. In de VS is de serie exclusief te zien via het streamingplatform CBS All Access. In de Europa is de serie te bekijken via Amazon Prime Video.

In december 2019 werd alvast groen licht gegeven voor het tweede seizoen. De opnamen hiervan vinden plaats in het voorjaar van 2020. Overigens zouden er plannen zijn voor in totaal drie seizoenen.

Trailer

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterprise • DiscoveryShort TreksPicardLower DecksFilms

Links

4.8571428571429 1 1 1 1 1 4.86 (7 stemmen)
    Tags:
  • actueel
  • Amazon Original