Star Trek: Picard (2020-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt ongeveer 20 jaar na de gebeurtenissen uit de film Star Trek: Nemesis. Jean-Luc Picard, de voormalige kapitein van de USS Enterprise, is inmiddels een gepensioneerde admiraal. Hij is na zijn pensioen teruggekeerd naar de wijngaard van zijn familie.

Op zijn oude dag wordt Picard geplaagd door een ingrijpend incident uit het verleden. Hierin speelde de vernietiging van de planeet Romulus een centrale rol. (De gevolgen hiervan waren al eerder te zien in de film Star Trek XI.) Hierna raakte Picard ernstig teleurgesteld in Starfleet, wat uiteindelijk tot zijn ontslag leidde. Verder voelt Picard zich nog steeds schuldig over de dood van Data.

Op een dag wordt Picard benaderd door een jonge mysterieuze vrouw. Zij blijkt een bijzondere connectie te hebben met Data. Haar leven is echter in gevaar, waarna Picard samen met een nieuwe bemanning betrokken raakt bij een spannend avontuur.

Serie Algemeen

Star Trek: Picard is een vervolg op Star Trek: The Next Generation. De Britse acteur Patrick Stewart keert hiermee terug in de rol die hem ooit wereldberoemd maakte. Ook andere oude bekenden uit het Star Trek universum keren terug in een gastrol. Dit zijn o.a. Brent Spiner (Data), Jeri Ryan (Seven of Nine), Marina Sirtis (Troi) en Jonathan Frakes (Riker). 

Picard is wel een ander soort serie dan zijn vele voorgangers: minder actie en meer een soort karakterstudie over een man op leeftijd.

De serie is in januari 2020 in première gegaan bij het Amerikaanse streamingplatform CBS All Access. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. In Europa is de serie te bekijken via Amazon Prime Video.

Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat ergens in 2021 wordt verwacht. Volgens Amerikaanse mediaberichten zouden er plannen zijn voor in totaal drie seizoenen.

Trailer

Blu-ray & dvd

Seizoen 1 zal in maart 2021 met Nederlandse ondertitels op Blu-ray en dvd worden uitgebracht.

Het Star Trek universum

The Original SeriesThe Animated SeriesThe Next GenerationDeep Space NineVoyagerEnterprise • DiscoveryShort TreksPicardLower DecksStrange New WorldsProdigyFilms

Links

4.8125 1 1 1 1 1 4.81 (16 stemmen)
    Tags:
  • actueel
  • Amazon
  • Star Trek
  • USA
  • 2020-2030