Terrahawks (1983-1986)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2020. De aarde wordt bedreigd door een groot gevaar uit de ruimte. De Marsbasis van de NASA wordt op een dag namelijk aangevallen door androïden van de planeet Guk. Hun aanvoerder Zelda blijkt alle aardbewoners te haten. Ze wil daarom onze planeet veroveren om de mensheid te kunnen uitroeien. Ook zijn de androïden van plan om van de aarde hun nieuwe thuisplaneet te maken.

Ondertussen probeert men zich op de aarde tegen Zelda en haar bondgenoten te verdedigen. Een kleine organisatie genaamd Terrahawks moet het tegen de vijand opnemen. Hun geheime hoofdkwartier Hawknest bevindt zich in Zuid-Amerika.

Centraal staan de avonturen van een eliteteam onder leiding van Dr. 'Tiger' Ninestein. De teamleden hebben de beschikking over allerlei futuristische (ruimte)vaartuigen en geavanceerde wapens.

Serie Algemeen

Terrahawks was een Britse jeugdreeks, bedacht en geproduceerd door Gerry Anderson (Thunderbirds). De serie telde in totaal 39 afleveringen, verdeeld over drie seizoenen. Deze werden van oktober 1983 t/m juli 1986 uitgezonden door de Britse zender ITV. Later werden nog een aantal afleveringen opnieuw gemonteerd tot video films.

In tegenstelling tot de andere poppenseries van Gerry Anderson is Terrahawks vrij onbekend gebleven. Dit komt omdat de reeks in het verleden vrijwel niet op de Britse tv werd herhaald. Sinds Terrahawks in Groot-Brittannië op dvd en Blu-ray werd uitgebracht, is er eindelijk weer meer aandacht voor de serie gekomen.

In 2014 werd bekend gemaakt dat Terrahawks terug zou keren als hoorspel. Een tiental nieuwe afleveringen werd sindsdien uitgebracht door Big Finish Productions. Daarin zijn de stemmen te horen van de originele acteurs die destijds ook aan de tv-serie meewerkten. Jamie Anderson, de jongste zoon van Gerry Anderson, is bij dit project betrokken als producent en scenarioschrijver.

Intro

Gerry Anderson producties

Fireball XL5ThunderbirdsCaptain Scarlet & The MysteronsUFOSpace: 1999TerrahawksSpace PrecinctNew Captain Scarlet

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)