Continuum (2012-2015)

"The Future Is In Her Hands"

Samenvatting

In het jaar 2077 wordt de wereld geregeerd door multinationals. Democratie bestaat niet meer, grote bedrijven staan aan het hoofd van een technologisch geavanceerde politiestaat. Acht terroristen, die zichzelf Liber8 noemen, zijn het hier niet mee eens en plegen een aanslag. Ze worden opgepakt en veroordeeld. Ze weten hun straf echter te ontlopen door terug in de tijd te reizen.

Kiera Cameron is een politieagente uit 2077. Ook zij keert terug naar het verleden en bevindt zich nu net als de gevaarlijke Liber8 in Vancouver in het jaar 2012. Kiera gaat bij de lokale politie werken om de terroristen op te sporen en tegen te houden. Ze wil voorkomen dat de Liber8 met hun acties de tijdlijn en dus de toekomst beïnvloeden.

Kiera maakt gebruik van allerlei futuristische technologieën. Zo heeft ze een chip in haar hersenen, een zogeheten CMR (Cellular Memory Recall). Hiermee kan ze in 2077 contact opnemen met het hoofdkantoor. De chip biedt tevens de mogelijkheid om alle dingen die ze ziet of hoort op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt als bewijsmateriaal.

Met behulp van de chip blijkt Kiera ook in 2012 met iemand te kunnen communiceren. De uitvinder van deze techniek is namelijk de op dit moment 17-jarige whizzkid Alec Sadler. Nu is hij in een schuurtje zijn nieuwe systeem nog aan het uittesten, in 2077 zal hij aan het hoofd staan van een invloedrijke multinational. Kiera en Alec beginnen een bijzondere samenwerking.

Serie Algemeen

Continuum is een Canadese serie. De eerste aflevering ging in mei 2012 in première bij de zender Showcase. Uiteindelijk werden er vier seizoenen gemaakt, in totaal 42 afleveringen. De laatste aflevering werd in oktober 2015 uitgezonden.

De makers hadden oorspronkelijk plannen voor zeven tot tien seizoenen, maar daar is het dus niet van gekomen. De serie werd vroegtijdig stopgezet na tegenvallende kijkcijfers en budgettaire problemen.

Opvallende gastrollen zijn weggelegd voor William B Davis (The X-Files), die de oudere Alec uit 2077 vertolkt. Erik Knudsen (Jericho) speelt de jonge Alec. Tony Amendola (Stargate SG-1) speelt de leider van Liber8. Lexa Doig (Andromeda, Stargate SG-1) en Roger Cross (Dark Matter, First Wave) spelen Liber8-leden.

Vergelijkbare serie: Time Trax (1993).

Links