Dark Matter (2015-2017)

Samenvatting

Het verhaal gaat over zes personen die op een dag plotseling wakker worden aan boord van een schijnbaar verlaten ruimteschip.

Ze hebben echter geen idee wat voor schip het is of hoe ze aan boord zijn gekomen. Sterker nog, de groep kan zich niet eens aan hun eigen identiteit herinneren. Zelfs hun namen zijn onbekend.

De zoektocht naar antwoorden leidt de personages vervolgens naar een aantal schokkende onthullingen...

Serie Algemeen

Dark Matter is een tv-serie gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van Joseph Mallozzi en Paul Mullie. Beiden heren zijn geen onbekenden: zij waren als producenten en schrijvers ook verantwoordelijk voor de series Stargate SG-1 en diens spin-offs Stargate Atlantis en Stargate Universe.

In januari 2012 bracht het duo een vierdelige comicreeks uit, die zeer positief werd ontvangen. Destijds lieten Mallozzi en Mullie bij de lancering van het eerste nummer meteen al weten ook graag een Dark Matter tv-serie te willen maken.

Vervolgens maakte de Amerikaanse zender Syfy in oktober 2014 bekend groen licht te hebben gegeven voor een verfilming. De opnamen hiervan vonden plaats in Canada.

Het eerste seizoen ging in juni 2015 in première op de Amerikaanse televisie. Het tweede seizoen was in de zomer van 2016 te zien. Het derde seizoen werd in de zomer van 2017 uitgezonden.

Hierna maakte Syfy bekend de serie te hebben stopgezet. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd uitgezonden in augustus 2017.

Enkele Stargate Atlantis acteurs hadden verder een terugkerende gastrol in Dark Matter, zoals Torri Higginson en David Hewlett.

Links

Afleveringen

Aflevering 1

Uitzenddatum: 12 juni 2015

Zes mensen worden wakker op een mysterieus ruimteschip, de Raza. Hun identiteiten en hun missie zijn onbekend: de groep lijdt namelijk aan collectief geheugenverlies. Desondanks blijkt iedereen wel over specifieke talenten te beschikken. Aan boord worden ook een androïde en een grote hoeveelheid wapens ontdekt.

Vervolgens komt de bemanning in contact met de bewoners van een kolonie, wiens existentie wordt bedreigd door een grote mijnbouw coöperatie. In eerste instantie krijgen de hoofdpersonen hierdoor het vermoeden dat hun missie bestaat uit het helpen van de kolonisten. Uiteindelijk blijkt echter het tegendeel waar te zijn: in werkelijkheid zijn ze huurlingen die de opdracht hebben gekregen om alle kolonisten te vermoorden.

Aflevering 2

Uitzenddatum: 19 juni 2015

Na de onthullingen uit de vorige aflevering vragen de personages zich af wat ze moeten doen. Ze besluiten de informatie over hun identiteit voorlopig te negeren en de kolonisten te helpen. Hierdoor komt de groep echter in conflict met hun opdrachtgever, de machtige mijnbouw coöperatie Ferrous. Ondertussen wordt duidelijk dat het geheugenverlies van de personages opzettelijk werd veroorzaakt. De grote vraag is natuurlijk wie hiervoor verantwoordelijk was - en waarom.

Aflevering 3

Uitzenddatum: 26 juni 2015

Het lichaam van een onbekende jongen wordt gevonden. Hij werd doodgeschoten, maar door wie? Even later krijgt het schip last van technische storingen, wat op sabotage lijkt te wijzen. Het wantrouwen binnen de groep neemt hierdoor verder toe. De personages realiseren zich opnieuw dat ze eigenlijk vreemden voor elkaar zijn. Ondertussen wordt duidelijk dat Five op mysterieuze wijze de herinneringen van de andere bemanningsleden in haar onderbewustzijn heeft.

Aflevering 4

Uitzenddatum: 3 juli 2015

De bemanning bezoekt een ruimtestation. Hier willen ze nieuwe voorraden inslaan en hun wapens verkopen. Al snel krijgen ze echter te maken met uiteenlopende problemen, waardoor er van dit plan niets terechtkomt. Zo ontmoet One zijn dubbelganger, Jase Corso. Die beweert dat One zijn identiteit heeft gestolen. Ondertussen wordt onthuld dat Four zijn vader (de keizer van een groot rijk) zou hebben vermoord.

Aflevering 5

Uitzenddatum: 10 juli 2015

De bemanning van de Raza maakt kennis met ene Tabor Calchek, blijkbaar een oude bekende. Hij geeft hen een nieuwe opdracht. Ze moeten een op drift geraakt vrachtschip gaan bergen, dat een geheimzinnige vracht aan boord heeft. De bemanning van de Far Horizon blijkt echter geïnfecteerd te zijn met een dodelijk virus. De situatie escaleert wanneer ook Two met het virus in aanraking komt.

Aflevering 6

Uitzenddatum: 17 juli 2015

Five besluit door middel van een gevaarlijke procedure een aantal verborgen herinneringen in haar onderbewustzijn naar boven te halen. Dit verloopt echter niet helemaal volgens plan. Desondanks komt de kijker eindelijk meer te weten over het verleden van Four, Five en Six. Ook wordt de identiteit van de dode jongen uit aflevering 3 onthuld.

Aflevering 7

Uitzenddatum: 24 juli 2015

Het lukt de bemanning eindelijk om het mysterieuze luik in de vrachtruimte te openen. Behalve geld en wapens, wordt ook een zieke vrouw in een statis capsule ontdekt: Sarah. Ze blijkt de geliefde van Three te zijn, voor hem een nogal schokkende onthulling. Verder wordt in een kist een tweede androïde gevonden. Helaas wordt al snel duidelijk dat deze Wendy een verborgen programmering heeft.

Aflevering 8

Uitzenddatum: 31 juli 2015

De bemanning bezoekt opnieuw een ruimtestation. Six wil deze gelegenheid benutten om zijn oude commandant op te sporen. Deze 'generaal' liet Six een aanslag plegen waarbij 10.000 mensen om het leven kwamen. Nu zint Six op wraak. Ondertussen worden de ware identiteit en missie van One onthuld. Three zou namelijk de vrouw van One hebben vermoord.

Aflevering 9

Uitzenddatum: 7 augustus 2015

Four blijkt het schip te hebben verlaten. Hij zoekt contact met zijn familie om aanspraak te maken op de troon. Helaas verloopt dit niet volgens plan. Four krijgt namelijk te maken met zijn oude mentor, die niet in Fours vermeende onschuld gelooft. Ondertussen ruziet de bemanning over de vraag of ze hun collega moeten gaan helpen. Verder zorgen One’s geheime plannen om Three te doden voor nieuwe spanningen.

Aflevering 10

Uitzenddatum: 14 augustus 2015

De bemanning wordt gedwongen om een nieuwe opdracht aan te nemen: ze moeten op een zwaar beveiligde onderzoeksbasis een geheim voorwerp stelen. Om deze missie te volbrengen moet men echter ook samenwerken met vier andere criminelen, onder leiding van een dubieuze man genaamd Wexler. Deze samenwerking blijkt al snel uiterst stroef te verlopen.

Aflevering 11

Uitzenddatum: 21 augustus 2015

De Raza en haar bemanning zijn in handen gevallen van de achterbakse Wexler en zijn bende. One wordt gemarteld en Two wordt uit de luchtsluis gegooid, terwijl hun collega’s gevangen worden gezet. Wexler wil de bemanning uitleveren om een flinke premie te kunnen opstrijken. Van dit plan komt echter weinig terecht wanneer Two tegen alle verwachtingen in nog in leven blijkt te zijn.

Aflevering 12

Uitzenddatum: 28 augustus 2015

In de vorige aflevering werd onthuld dat Two in werkelijkheid een geavanceerde kunstmatige levensvorm is. In deze aflevering wordt Alex Rook geïntroduceerd, de wetenschapper die Two ooit creëerde. Ze blijkt enige tijd geleden aan hem te zijn ontkomen. Nu wordt Two door Rook in de val gelokt en opnieuw gevangen gezet. Hierna besluit de bemanning van de Raza om hun collega te gaan redden.

Aflevering 13

Uitzenddatum: 28 augustus 2015

De Androïde wordt door een mysterieuze onbekende aangevallen. In eerste instantie denkt de bemanning dat er een insluiper aan boord is gekomen. Al snel wordt echter duidelijk dat de dader binnen de groep zelf moet worden gezocht. Het onderlinge vertrouwen zakt hierdoor naar een nieuw dieptepunt. De aflevering eindigt met een cliffhanger: het schip wordt geënterd door de autoriteiten en de hele bemanning wordt gearresteerd - met uitzondering van Six. Hij blijkt samen te werken met de autoriteiten.

Aflevering 1: Welcome to Your New Home

Uitzenddatum: 1 juli 2016

De bemanning van de Raza wordt overgebracht naar een enorme, zwaar beveiligde gevangenis. Six blijkt in werkelijkheid voor de autoriteiten te werken: hij was een undercover agent die de opdracht had om de bemanning te arresteren. Two, Three en Four ontdekken al snel dat ze in de gevangenis vele vijanden hebben. One lijkt in eerste instantie meer geluk te hebben. Hij wordt namelijk vrijgelaten, maar ook buiten de gevangenis loert het gevaar.

Aflevering 2: Kill Them All

Uitzenddatum: 8 juli 2016

De bemanning van de Raza maakt plannen voor een ontsnapping uit de gevangenis. Ze worden echter gehinderd door de verhoren die zij moeten ondergaan en door diverse partijen die hen uit de weg willen ruimen. Uiteindelijk besluit de bemanning samen te werken met een aantal mede-gevangenen. Samen lukt het ze inderdaad om te ontsnappen. Ondertussen krijgt Six steeds meer last van zijn geweten. Hij helpt zijn oude collega’s daarom bij hun ontsnapping.

Aflevering 3: I've Seen the Other Side of You

Uitzenddatum: 15 juli 2016

Na hun ontsnapping vraagt de bemanning zich af wat hun volgende stap zal zijn. Plotseling krijgen Two, Three en Four last van sterke hoofdpijn en ze raken bewusteloos. Wanneer ze weer wakker worden, blijken ze hun oude persoonlijkheden (van voor hun geheugenverlies) terug te hebben. De keiharde Portia Lin, Marcus Boone en Ryo Tetsuda zijn niet blij als ze vervolgens een aantal vreemden op hun schip aantreffen. Ze realiseren zich niet dat dit hun nieuwe kameraden zijn. Het is nu aan Five om iedereen te redden.

Aflevering 4: We Were Family

Uitzenddatum: 22 juli 2016

Three komt in contact met een aantal mannen waarmee hij vroeger samen in een bende zat. De leider van de groep, Tanner, voedde Three op na de dood van zijn ouders en leerde hem de kneepjes van het vak. Three kan zich echter niet herinneren aan zijn oude collega’s en heeft bovendien grote moeite om Tanner te vertrouwen. Met goede reden, zo blijkt al snel.

Ondertussen komt de Androïde op een ruimtestation een geheime groep van geavanceerde androïden tegen. Zij zijn niet van echte mensen te onderscheiden. Ook de Androïde krijgt een upgrade en heeft nu de mogelijkheid om zich als een mens te gedragen.

Aflevering 5: We Voted Not to Space You

Uitzenddatum: 29 juli 2016

Aan het einde van de eerste aflevering werd One doodgeschoten door Jace Corso. De dood van One is hard aangekomen bij de bemanning van de Raza. Ze besluiten achter de dader aan te gaan. De nieuwe Androïde wordt vervolgens ingezet om bij autoriteiten informatie te stelen over de locatie van Corso.

De bemanning traceert hem uiteindelijk naar een verlaten nederzetting op een planeet. Helaas blijken ook de autoriteiten hen naar deze planeet te zijn gevolgd. Voor Six is dit een kans om te bewijzen dat hij zich definitief bij de bemanning van de Raza heeft aangesloten.

Aflevering 6: We Should Have Seen This Coming

Uitzenddatum: 5 augustus 2016

De bemanning van de Raza heeft geld nodig. Het nieuwe bemanningslid Nyx stelt voor een vrachtschip te overvallen. Aan boord blijken zich niet alleen drugs te bevinden, maar ook de broer van Nyx, Milo. Beiden werden als kind ontvoerd en als proefkonijnen misbruikt door een mysterieuze groepering, de Seers. Deze gevaarlijke wetenschappers doen allerlei experimenten waarmee ze de toekomst proberen te voorspellen en beïnvloeden. Maar hoe kan je een vijand verslaan die al weet wat je van plan bent?

Aflevering 7: She's One Of Them Now

Uitzenddatum: 12 augustus 2016

Al enige tijd wordt de Raza achterna gezeten door een mysterieuze vrouw, de machtige Reynaud. De bemanning wil weten wat deze dame precies van plan is. Ze besluiten vervolgens in te breken in haar zwaar beveiligde hoofdkwartier. Eenmaal binnen blijkt Reynaud een adapter te hebben voor een zogenaamde “Blink Drive”. Hiermee zou men binnen enkele seconden door het hele universum kunnen reizen. De bemanning steelt het apparaat.

Aflevering 8: Stuff To Steal, People To Kill

Uitzenddatum: 19 augustus 2016

De bemanning installeert hun nieuwe Blink Drive op de Raza. Vervolgens wil men het apparaat uittesten, maar helaas gaat er iets mis. De bemanning komt namelijk terecht in een parallel universum. Hier zijn alle mijnbouw coöperaties met elkaar in oorlog. Al snel krijgt de bemanning ook te maken met hun tegenhangers uit het alternatieve universum. En die zijn nóg harder en genadelozer.

Aflevering 9: Going Out Fighting

Uitzenddatum: 26 augustus 2016

Two blijkt stervende te zijn. Haar nanites zijn verouderd en zullen binnenkort uitvallen, wat de dood van Two zal betekenen. Haar enige kans op redding is een terugkeer naar de man die haar ooit gecreëerde: de gevaarlijke Alex Rook. De bemanning van de Raza besluit Rooks zwaarbeveiligde hoofdkwartier binnen te dringen om nieuwe nanites te stelen. Helaas blijkt Rook hun komst al te hebben verwacht.

Aflevering 10: Take the Shot

Uitzenddatum: 2 september 2016

De bemanning krijgt ineens last van extreem realistische hallucinaties. Hierin duiken oude vijanden en bekenden weer op. Ondertussen onthult de Androïde dat haar programmering enkele fouten bevat. Hoewel dit op het eerste gezicht onschuldig lijkt, begint men al snel te vermoeden dat de Androïde in werkelijkheid van plan is om de hele bemanning te vermoorden.

Aflevering 11: Wish I'd Spaced You When I Had The Chance

Uitzenddatum: 9 september 2016

De bemanning bezoekt een afgelegen planeet om nieuwe voorraden in te slaan. De autoriteiten zitten echter nog steeds achter hen aan. Inspecteur Kierken reist met een groep soldaten af naar de planeet, waarna de bemanning in de val zit. Ondertussen wordt Five ontvoerd door een aantal mannen. Three weet haar te bevrijden, maar raakt hierbij ernstig gewond. Vervolgens wordt hij gevangen genomen door Kierken.

Aflevering 12: Sometimes In Life You Don't Get To Choose

Uitzenddatum: 9 september 2016

Four heeft zijn oude herinneringen terug en gaat weer als Ryo Tetsuda door het leven. Hij besluit terug te keren naar zijn thuisplaneet Zairon om de troon op te eisen. Deze troon wordt nu nog bezet gehouden door zijn halfbroer Hiro. Al snel wordt echter duidelijk dat Hiro’s moeder, Keizerin Ishida, een complot heeft gesmeed om Ryo voorgoed uit de weg te laten ruimen.

Aflevering 13: But First, We Save The Galaxy"

Uitzenddatum: 16 september 2016

Ryo heeft al zijn tegenstanders laten vermoorden en is nu de nieuwe keizer van Zairon. Ondertussen dreigt er een oorlog uit te breken tussen de grote mijnbouw coöperaties. De bemanning van de Raza heeft in het parallelle universum al gezien welke consequenties dit zal hebben. Ze willen daarom voorkomen dat het ook in dit universum tot een oorlog komt.

Vervolgens infiltreert de bemanning een zwaar beveiligd ruimtestation, waar de coöperaties geheime onderhandelingen met elkaar voeren. Een van de aanwezigen wil een bom laten afgaan, maar wie? Terwijl de bemanning de dader probeert te vinden, moet men er alles aan doen om uit handen te blijven van de autoriteiten.

Uiteindelijk blijkt Ryo een geheime agenda te hebben. Hij denkt namelijk dat zijn volk juist zal profiteren van een nieuwe oorlog. Ryo steelt de Blink Drive en laat het ruimtestation met iedereen aan boord vernietigen. Zal de bemanning van de Raza dit overleven?

Aflevering 1: Being Better Is So Much Harder

Uitzenddatum: 9 juni 2017

Na alle gebeurtenissen uit het vorige seizoen is er een oorlog uitgebroken tussen de mijnbouw coöperaties. De bemanning van de Raza blijkt de vernietiging van het ruimtestation ternauwernood te hebben overleefd. In alle chaos raakt men echter van elkaar gescheiden. De gewonde Three valt in handen van de autoriteiten, terwijl Two en Six vast komen te zitten in een kapotte shuttle. Om haar collega’s te redden besluit Five samen te werken met commandante Truffault van de Mikkei coöperatie.

Aflevering 2: It Doesn't Have to Be Like This

Uitzenddatum: 9 juni 2017

De bemanning van de Raza wil wraak nemen op Ryo. Ze besluiten een overval te plegen op een ruimtestation dat toebehoord aan Ryo. Hier wordt de Blink Drive onderzocht door wetenschappers. Ryo wil namelijk zijn hele ruimtevloot gaan uitrusten met Blink Drives. Helaas loopt de situatie al snel volledig uit de hand. Ondertussen komen er bij Five allerlei herinneringen uit het verleden bovendrijven. Zo blijkt ze een onbekende zus te hebben.

Aflevering 3: Welcome to the Revolution

Uitzenddatum: 16 juni 2017

De bemanning van de Raza maakt kennis met ene Adrian, de voormalige assistent van Tabor Calchek. Hierdoor komt de bemanning terecht in een afgelegen mijnbouw kolonie. De mensen hier strijden voor hun onafhankelijkheid, maar de autoriteiten proberen deze opstand met harde hand neer te slaan. Uiteindelijk besluit Six op de planeet te blijven om de kolonisten te helpen. Ondertussen is Ryo woedend. Niet alleen werd zijn ruimtestation vernietigd door de bemanning van de Raza, ook hebben ze de Blink Drive terug gestolen. Ryo geeft een groep huurlingen de opdracht om de Raza en haar crew uit te schakelen.

Aflevering 4: All the Time in the World

Uitzenddatum: 23 juni 2017

Three zit vast in een time loop: hij beleeft dezelfde dag steeds weer opnieuw. Zijn collega’s geloven hem echter niet. Precies op dat moment arriveert één van Ryo’s gevaarlijke huurlingen om de bemanning te doden. Gelukkig kan de time loop uiteindelijk toch worden verbroken. De Androïde krijgt ondertussen een intrigerende glimp te zien van de toekomst. Het lijkt erop dat de bemanning een tragische toekomst tegemoet gaat.

Aflevering 5: Give It Up, Princess

Uitzenddatum: 30 juni 2017

De bemanning van de Raza gaat op jacht naar een mysterieus data bestand. Dit is nodig om een gegijzelde vrouw te redden. Het data bestand bevat belangrijke informatie over een nieuwe militaire ruimtevloot die één van de mijnbouw coöperaties aan het bouwen is. Al snel wordt echter duidelijk dat het bestand zeer moeilijk te vinden is. Ook de vermeende gijzelaar blijkt niet zo onschuldig te zijn als ze zich voordoet.

Aflevering 6: One Last Card To Play

Uitzenddatum: 7 juli 2017

De bemanning van de Raza uit het parallelle universum (zie: Stuff to Steal, People to Kill) blijkt de oversteek naar ons universum te hebben gemaakt. Ze jatten een schip en proberen ook commandante Truffault van de Mikkei coöperatie te misleiden. Ondertussen zijn de echte Two en haar collega’s niet blij met de acties van hun dubbelgangers. Hun reputatie staat immers op het spel.

Aflevering 7: Wish I Could Believe You

Uitzenddatum: 14 juli 2017

De bemanning van de Raza keert terug naar de kolonie waar Six onlangs werd achtergelaten. Tot ieders verbazing blijken alle kolonisten dood te zijn. Ze kwamen om het leven door een aanval met een chemisch wapen. Alleen Six blijkt de aanval toevallig te hebben overleefd. Al snel krijgt hij echter het gevoel dat er iets niet klopt. Ondertussen wordt Six getroffen door allerlei flashbacks, waaruit blijkt dat hij vroeger een vrouw en een zoontje had.

Aflevering 8: Hot Chocolate

Uitzenddatum: 21 juli 2017

Six probeert te bemiddelen bij een overleg van een aantal nieuwe onafhankelijke koloniën. Het doel is om tot een soort alliantie te komen. Een van de deelnemers wordt echter vermoord door een onbekende dader. Dat is niet het enige probleem. Even later duikt namelijk ook Ryo op met een groep soldaten. Ze enteren de Raza in een poging de Blink Drive weer in handen krijgen.

Aflevering 9: Isn't That a Paradox?

Uitzenddatum: 28 juli 2017

De bemanning besluit de beschadigde Blink Drive uit te testen. Helaas gaat er opnieuw iets mis, waarna de Raza 600 jaar terug in de tijd blijkt te zijn geworpen. De bemanning is nu terecht gekomen op de aarde in het jaar 2017. Al snel wordt duidelijk dat ze niet de enigen zijn die terug in de tijd zijn gereisd. Ondertussen moeten Two en haar collega’s proberen om niet op te vallen en uit handen te blijven van de politie. Dat valt niet mee, want vanuit het perspectief van de bemanning is de aarde een nogal primitieve planeet.

Aflevering 10: Built, Not Born

Uitzenddatum: 4 augustus 2017

In deze aflevering wordt meer onthuld over het verleden van Two en de Androïde. We maken kennis met Dr. Irena Shaw, die lang geleden betrokken was bij de creatie van Two. Shaw kreeg op een dag medelijden en ontsnapte samen met Two aan Dwarf Star Technologies. De vrouwen kregen hierna een relatie, maar dit liep helaas slecht af. Dr. Shaw bleek namelijk stervende te zijn. Daarom creëerde ze in haar eigen evenbeeld een kunstmatig lichaam: de Androïde. Een onthulling die alles verandert.

Aflevering 11: The Dwarf Star Conspiracy

Uitzenddatum: 11 augustus 2017

De bemanning van de Raza ontdekt een enorm laboratorium van Dwarf Star Technologies. Hier liggen talloze "simulants" opgeslagen: kunstmatige levensvormen zoals Two. Ondertussen verschijnt er ook een mysterieuze anomalie. Hieruit komen gevaarlijke aliens tevoorschijn, die afkomstig zijn uit een ander universum. Ze plannen een invasie en willen hiervoor de lichamen van de simulants gebruiken.

Aflevering 12: My Final Gift To You

Uitzenddatum: 18 augustus 2017

Ryo heeft Two gevangen genomen. Vervolgens neemt hij contact op met de Raza. Ryo wil Two namelijk inruilen voor de Blink Drive en nodigt de bemanning uit om hierover te komen praten. Three, Five en Six besluiten af te reizen naar Zairon in de hoop Two te kunnen bevrijden. Al snel begint Ryo allerlei geheimen te onthullen. Zo blijkt Two een dochter te hebben en ook de anderen komen meer te weten over hun verleden. Three, Five en Six beginnen hierdoor te twijfelen: moeten ze Ryo helpen of niet?

Aflevering 13: Nowhere To Go

Uitzenddatum: 25 augustus 2017

De bemanning van de Raza ontdekt een enorme scheepswerf, waar de Ferrous coöperatie in het geheim een militaire oorlogsvloot aan het bouwen is. Vervolgens worden Two en haar collega's door commandante Truffault van de Mikkei coöperatie ingehuurd om de werf te vernietigen. Helaas wordt al snel duidelijk dat het om een val gaat. Two, Three en Six worden door de vijand gevangen genomen. Tot overmaat van ramp duiken ook de gevaarlijke aliens uit het andere universum weer op (zie: The Dwarf Star Conspiracy).

De aflevering eindigt met een cliffhanger. De aliens beginnen met hun invasie van ons universum, terwijl de crew van de Raza machteloos lijkt te zijn. Two raakt bezeten door de aliens, Three wordt ontvoerd, Six lijkt te sterven en de Androïde wordt uitgeschakeld. Omdat de serie op dit punt werd stopgezet blijft onduidelijk hoe het met de personages afloopt.

* EINDE VAN DE SERIE *

Personages


One

Two

Three

Four / Ryo

Five

Six
 
The Android

Truffault

Trailer

4.7391304347826 1 1 1 1 1 4.74 (23 stemmen)