Time Trax (1993-1994)

"It began in the future. A scientist turning to evil, a time machine called TRAX, beings who vanish and a lawman with a mission. He has one weapon and a computer named SELMA. With them he will travel to a time more innocent than his own. Now he is among us. A special breed of man, a hunter, travelling through our world searching for fugitives from his own, knowing he can not go home until he has found them all. His name is Darian Lambert and this is his story."

Samenvatting

In het jaar 2193 bouwt de geniale Dr. Mordicai Sahmbi een tijdmachine genaamd TRAX ('Transtime Research and eXperimentation'), waarmee men in het verleden kan reizen. Helaas gebruikt Sahmbi zijn TRAX-project voor illegale doeleinden: hij laat meer dan 100 criminelen tegen betaling 200 jaar terug in de tijd ontsnappen, om ze op deze manier aan hun gerechtelijke straf te laten ontkomen. Wanneer de zaak aan het licht komt, vlucht ook Sahmbi zelf naar het verleden.

De politieman Kapitein Darien Lambert werkt voor de zogenaamde 'Fugitive Retrieval Section'. Hij krijgt de opdracht om Sahmbi in het jaar 1993 achterna te reizen, daar alle ontsnapte criminelen te vangen en ze alsnog achter slot en grendel te krijgen. Het valt Lambert echter zwaar om zich in de (voor hem) primitieve 20ste eeuw staande te houden. Autorijden blijkt moeilijker te zijn dan gedacht en zelfs het bestellen van eten is een uitdaging.

Gelukkig krijgt hij hulp van zijn assistente SELMA ('Specified Encapsulated Limitless Memory Archive'), een enorm geavanceerde computer die de vorm heeft van een creditcard. SELMA's database bevat oneindig veel nuttige informatie. Ze communiceert met Lambert in de gedaante van hologram dat er uit ziet als een Brits kindermeisje. (Het ontwerp van het hologram werd gebaseerd op een tekening die Lambert als kind maakte van zijn moeder.)

Verder heeft Lambert een futuristisch wapen genaamd MPPT ('Miniature Pellet Projection Tube') in zijn bezit, dat er uit ziet als een afstandsbediening voor auto's. De MPPT kan op drie manieren afgevuurd worden. De blauwe staal zorgt er voor dat iemand twee minuten buiten bewustzijn raakt; bij de groene straal is dit drie uur. De rode straal bevat een bepaalde chemische stof waardoor een crimineel weer terug naar de toekomst gestuurd kan worden.

De zoektocht naar de ontsnapte criminelen, en vooral naar Sahmbi, leidt Lambert over alle continenten. Tegelijkertijd moet hij voorzichtig te werk gaan, want hij mag het verleden niet veranderen. Ook is het voor Lambert niet mogelijk naar de toekomst terug te keren voordat hij alle gevangenen opgepakt heeft. Hij houdt echter contract met zijn collega's uit de toekomst door geheime boodschappen in krantenadvertenties achter te laten.

Serie Algemeen

Time Trax was een Amerikaans/Australische coproductie. Het project werd mede bedacht door Harve Bennett (vooral bekend als producent en schrijver van de drie Star Trek films). De opnamen vonden plaats in en rond de stad Brisbane in Australië.

De eerste aflevering werd op 20 januari 1993 op de Amerikaanse tv uitgezonden, de laatste op 3 december 1994. Na twee seizoenen en 44 afleveringen werd de serie helaas stopgezet, omdat het gehoopte succes was uitgebleven. De laatste aflevering heeft een open einde.

In 1994 werd overigens nog een Time Trax Nintendo game uitgegeven.

Dvd

Beide seizoenen van Time Trax zijn in Regio 1 (Noord-Amerika) op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)