Battlestar Galactica: The Resistance (2006)

     

The Resistance is een spin-off van Battlestar Galactica (2003-2009).

Samenvatting

Het verhaal speelt in de periode tussen seizoen twee en seizoen drie van de tv-serie. Aan het einde van seizoen twee staan de zaken er slecht voor in de primitieve kolonie New Caprica. President Baltar heeft er na een jaar in het ambt een grote zooi van gemaakt en tot overmaat van ramp duikt er op een dag een grote Cylon invasiemacht op. Baltar ziet geen uitweg meer en capituleert aan de Cylons. De Battlestars Galactica en Pegasus besluiten te vluchten, waarna de kolonisten op New Caprica alleen achterblijven.

Het verhaal begint 67 dagen na aankomst van de Cylons. De serie focust zich op de leden van het menselijke verzet dat vecht tegen de bezettingsmacht van de Cylons. Colonel Saul Tigh en Chief Galen Tyrol proberen een verzetsgroep op te richten, maar dat is niet eenvoudig. De angst zit er bij de meeste mensen goed in. De Cylons houden er een streng regime op na: wie betrapt wordt op het bezit van wapens, wordt onmiddellijk gedood. Het eerste gebouw dat de Cylons na hun aankomst bouwden was een grote gevangenis.

Een aantal personages uit de tv-serie is ook in deze webserie te zien, zoals Tigh, Tyrol, Cally en de Cylon Doral. Daarnaast ligt de nadruk vooral op minder bekende achtergrondpersonages uit de tv-serie. The Resistance laat zien hoe hun leven door de bezetting wordt beïnvloed. Zal het lukken om tegen de Cylons in opstand te komen?

Serie Algemeen

The Resistance is een Amerikaanse webserie en een spin-off van Battlestar Galactica (2003-2009). Het project was bedoeld ter promotie van het destijds nieuwe derde seizoen van de tv-serie. De reeks telt 10 afleveringen, die elk zo'n 2 tot 4 minuten duren. De première was in september 2006 op de website van zender SciFi. Later volgden uitgaven op dvd en Blu-ray als extra bij de verzamelboxen van seizoen drie. De afleveringen zijn tegenwoordig ook op YouTube te vinden.

Verwacht overigens niet al te veel van deze webserie. Het budget was erg klein. Dat komt vooral tot uiting in het ontbreken van spectaculaire special effects. De meeste afleveringen bestaan alleen uit gesprekken tussen personages, zonder grote actiescènes. (Voor fans die geïnteresseerd zijn in de achtergronden van het verzet is dit echter boeiend materiaal.) Verder ontbreken ook de bekendste acteurs uit de tv-serie.

Ondanks het ontbreken van een spectaculaire inhoud was het succes van The Resistance groot: de eerste twee afleveringen werden in 2006 meer dan 1 miljoen keer gedownload. In 2008 werd daarom een tweede webserie gemaakt: The Face of the Enemy.

Het Battlestar Galactica universum

Battlestar Galactica (1978) • Galactica (1980) • Battlestar Galactica (remake) • The ResistanceThe Face of the EnemyCapricaBlood & Chrome

Links