Battlestar Galactica: The Face of the Enemy (2008-2009)

The Face of the Enemy is een spin-off van Battlestar Galactica (2003-2009). Het verhaal speelt halverwege het vierde seizoen.

Samenvatting

In deze webserie volgen we de belevenissen van een Raptor bemanning, die door een ongunstige samenloop van omstandigheden gescheiden raakt van de rest van de vloot. Aan boord bevinden zich Felix Gaeta en twee Cylon Eight kopieën. Daarnaast maken we in de Raptor ook kennis met drie nieuwe personages: de monteur Brooks en de piloten ‘Shark’ Finnegan en ‘Easy’ Esrin.

Al snel valt de eerste dode en vlak daarna sterft ook een tweede bemanningslid. Was het een ongeluk of moord? Terwijl de onderlinge spanningen steeds verder oplopen, wordt Gaeta door deze situatie ongewild het middelpunt van een schokkende intrige.

Er blijkt namelijk een verbinding te zijn met de bezetting van Nieuw Caprica. Welke duistere geheimen zullen er aan het licht komen?

Serie Algemeen

In navolging van The Resistance uit 2006 is The Face of the Enemy de tweede Battlestar Galactica webserie. De webisodes werden gefilmd in de zomer van 2008, nadat de opnames van de tv-serie al waren afgelopen. De in totaal 10 afleveringen duren ieder tussen de twee en zes minuten. Ze werden in december 2008 en januari 2009 door het Amerikaanse SciFi Channel online gezet.

Wie door The Resistance teleurgesteld was, zal waarschijnlijk wél plezier kunnen beleven aan deze webserie. The Face of the Enemy had duidelijk een veel groter budget, wat o.a. tot uiting komt in de special effects, die nu niet meer onderdoen voor de tv-serie.

Bovendien zijn er allerlei bekende personages uit de tv-serie van de partij: Tigh, Gaeta, verschillende Eights, Racetrack en Hoshi (hoewel de laatste twee voornamelijk achtergrond personages uit de tv-serie zijn). In het verhaal worden ook drie geheel nieuwe personages geïntroduceerd, maar die spelen slechts een ondergeschikte rol in het verhaal. Gaius Baltar is tot slot nog te zien in flashbacks.

Er worden in The Face of the Enemy enkele opvallende onthullingen gedaan. Zo blijkt Gaeta biseksueel te zijn: hij heeft een relatie met collega Louis Hoshi, maar blijkt in het verleden ook een affaire met een Eight te hebben gehad. Tevens zijn er flashbacks te zien naar o.a. de bezetting van Nieuw Caprica. Hierin komen we meer te weten over Gaeta’s bezigheden tijdens deze periode.

The Face of the Enemy is helaas niet op dvd uitgebracht. Op het internet is de serie echter nog wel te vinden, o.a. via YouTube.

Het Battlestar Galactica universum

Battlestar Galactica (1978) • Galactica (1980) • Battlestar Galactica (remake) • The ResistanceThe Face of the EnemyCapricaBlood & Chrome

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)