Battlestar Galactica: The Face of the Enemy (2008-2009)

The Face of the Enemy is een spin-off van Battlestar Galactica (2003-2009).

Samenvatting

Het verhaal speelt halverwege het vierde seizoen van de tv-serie. In deze webserie volgen we de belevenissen van een Raptor bemanning, die door een ongunstige samenloop van omstandigheden gescheiden raakt van de rest van de vloot. Aan boord bevinden zich Felix Gaeta en twee Cylon Eight kopieën. Daarnaast maken we in de Raptor ook kennis met drie nieuwe personages: de monteur Brooks en de piloten ‘Shark’ Finnegan en ‘Easy’ Esrin.

Al snel valt de eerste dode en vlak daarna sterft ook een tweede bemanningslid. Was het een ongeluk of moord? Terwijl de onderlinge spanningen steeds verder oplopen, wordt Gaeta door deze situatie ongewild het middelpunt van een schokkende intrige.

Er blijkt namelijk een verbinding te zijn met de bezetting van New Caprica. Welke duistere geheimen zullen er aan het licht komen?

Serie Algemeen

The Face of the Enemy is een Amerikaanse webserie en een spin-off van Battlestar Galactica (2003-2009). De reeks telt 10 afleveringen, die elk zo'n twee tot zes minuten duren. De première was in december 2008 en januari 2009 op de website van zender SciFi.

Wie door The Resistance (2006) nog werd teleurgesteld, zal waarschijnlijk meer plezier kunnen beleven aan deze webserie. The Face of the Enemy had namelijk een groter budget, wat een beter verhaal en betere special effects betekent.

Bovendien zijn er allerlei bekende personages uit de tv-serie te zien: Tigh, Gaeta, verschillende Eights, Racetrack en Hoshi (hoewel de laatste twee voornamelijk achtergrondpersonages zijn). In het verhaal worden ook drie nieuwe personages geïntroduceerd, maar die spelen slechts een ondergeschikte rol in het verhaal. Gaius Baltar is tot slot nog te zien in flashbacks.

The Face of the Enemy is helaas nooit op dvd uitgebracht. Tegenwoordig zijn de afleveringen wel op YouTube te vinden.

Het Battlestar Galactica universum

Battlestar Galactica (1978) • Galactica (1980) • Battlestar Galactica (remake) • The ResistanceThe Face of the EnemyCapricaBlood & Chrome

Links