Battlestar Galactica: Blood & Chrome (2012)

Gebaseerd op Battlestar Galactica (2003-2009).

Samenvatting

De serie is een prequel die zich chronologisch gezien afspeelt ná de gebeurtenissen uit Caprica, maar vóór het begin van Battlestar Galactica. Het verhaal speelt tijdens de eerste Cylon oorlog, tien jaar na het begin van de oorlog om precies te zijn.

Centraal staan de avonturen van de jonge en ambitieuze piloot William Adama, die net van de academie komt. Hij wordt gestationeerd op de nieuwste Battlestar in de koloniale vloot, de Galactica. Tijdens zijn eerste missie maakt hij meteen kennis met de harde realiteit van de oorlog. Ook krijgt Adama de opdracht een jonge vrouw te escorteren die op de hoogte is van geheime informatie over de Cylons. Zij blijkt een mysterieuze wetenschapper te zijn.

Serie Algemeen

Battlestar Galactica: Blood & Chrome is een productie van de Amerikaanse zender Syfy. Het gaat om een spin-off van Battlestar Galactica (2003-2009), dat door dezelfde zender werd uitgezonden. Het project kende een moeilijke geschiedenis.

In eerste instantie werd Blood & Chrome in 2010 aangekondigd als nieuwe webserie. Later maakte Syfy bekend dat het project geen serie maar een tv-film zou worden. Er waren aanwijzingen dat deze film als pilootaflevering voor een nieuwe tv-serie zou kunnen dienen. De opnamen vonden daarna begin 2011 plaats. In augustus 2011 werd ineens bekend dat Syfy toch geen tv-film meer wilde, maar het project weer wilde uitbrengen als een webserie zoals oorspronkelijk gepland.

Daarna werd het een tijdlang stil rondom Blood & Chrome. Uiteindelijk gingen de 10 afleveringen in november en december 2012 in première op YouTube. Wekelijks werden twee nieuwe afleveringen online gezet. Overigens werd Blood & Chrome in februari 2013 alsnog als één film door Syfy uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

De rol van de jonge Adama wordt dit keer gespeeld door de Britse acteur Luke Pasqualino.

Trailer

Blu-ray en dvd

De gehele serie werd in 2013 op dvd en Blu-ray uitgebracht. Hierop staan ook extra scènes die in de afleveringen ontbreken.

Het Battlestar Galactica universum

Battlestar Galactica (1978) • Galactica (1980) • Battlestar Galactica (remake) • The ResistanceThe Face of the EnemyCapricaBlood & Chrome

Links