Battlestar Galactica: Blood & Chrome (2012)

Prequel van Battlestar Galactica (2003-2009). Chronologisch gezien speelt het verhaal zich af ná de gebeurtenissen uit Caprica, maar vóór het begin van Battlestar Galactica.

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af tijdens de eerste Cylon oorlog, tien jaar na het begin van de oorlog om precies te zijn.

In het middelpunt staan de avonturen van de jonge en ambitieuze piloot William Adama, die net van de academie komt. Hij wordt gestationeerd op de nieuwste Battlestar in de koloniale vloot, de Galactica.

Tijdens zijn eerste missie maakt hij meteen kennis met de harde realiteit van de oorlog. Ook krijgt Adama de opdracht een jonge vrouw te escorteren die op de hoogte is van geheime informatie over de Cylons. Zij blijkt een mysterieuze wetenschapper te zijn.

Serie Algemeen

Blood & Chrome was een project van de Amerikaanse zender Syfy. Begin 2010 werd groen licht gegeven voor de start van de productie, maar de serie kende vervolgens een uiterst moeilijke geschiedenis.

In eerste instantie werd Blood & Chrome aangekondigd als een 10-delige webserie. Later maakte Syfy bekend dat het project een tv-film zou worden. Er waren aanwijzingen dat deze film als piloot aflevering voor een nieuwe spin-off tv-serie zou kunnen dienen. De opnamen vonden daarna begin 2011 plaats met behulp van green screen en CGI, omdat de echte decors na het einde van Battlestar Galactica in 2009 waren afgebroken.

In augustus 2011 werd ineens bekend dat Syfy toch geen tv-film wilde, maar het project weer wilde uitbrengen als een webserie.

Daarna werd het een tijdlang stil rondom Blood & Chrome. Uiteindelijk gingen de 10 webisodes in november en december 2012 in première op YouTube. Wekelijks werden twee nieuwe afleveringen online gezet. De Britse acteur Luke Pasqualino speelt de jonge Adama.

Overigens werden de webisodes later alsnog als één film door Syfy uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Blu-ray en dvd

De gehele serie werd in 2013 op dvd en Blu-ray uitgebracht. Hierop staan ook extra scènes die in de webisodes ontbreken.

Het Battlestar Galactica universum

Battlestar Galactica (1978) • Galactica (1980) • Battlestar Galactica (remake) • The ResistanceThe Face of the EnemyCapricaBlood & Chrome

Links

4 1 1 1 1 1 4.00 (2 stemmen)