Warehouse 13 (2009-2014)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de agenten Pete Lattimer en Myka Bering, beiden werkzaam voor de Amerikaanse geheime dienst. Op een dag redden ze het leven van de president. Korte tijd later worden beiden ineens overgeplaatst. Ze komen vervolgens terecht in de afgelegen staat South Dakota.

Hier bevindt zich een geheim pakhuis van de regering: het enorme Warehouse 13. Op deze locatie blijken talloze buitenaardse en bovennatuurlijke artefacten opgeslagen te liggen, die door de eeuwen heen door de regering werden verzameld.

In eerste instantie zien de agenten hun overplaatsing als een straf, maar na een tijdje realiseren ze zich hoe belangrijk hun werk is. Peter en Myka krijgen namelijk de opdracht om allerlei vermiste objecten op te sporen, die uit het pakhuis werden gestolen. Tevens heeft het duo de taak om in het hele land onderzoek te doen naar nieuwe meldingen van bovennatuurlijke activiteiten. Alle nieuwe mysterieuze objecten die daarbij worden ontdekt moeten ook naar Warehouse 13 worden overgebracht.

Serie Algemeen

Warehouse 13 is een Amerikaanse serie. Het verhaal werd bedacht door Jane Espenson (Battlestar Galactica, Caprica). De serie valt te omschrijven als een soort kruising tussen The X-Files en Indiana Jones. De opnamen vonden plaats in Canada.

De eerste aflevering ging in juli 2009 in première bij de zender Syfy. Uiteindelijk werden er vijf seizoenen gemaakt, in totaal 64 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. Reden hiervoor waren de kijkcijfers, die na verloop van tijd steeds verder waren ingezakt. De laatste aflevering werd in mei 2014 uitgezonden.

De serie speelt overigens in hetzelfde fictieve universum als Eureka (2006-2012) en Alphas (2011-2012). Er vonden meerdere wederzijdse crossovers plaats.

Dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links