Warehouse 13 (2009-2014)

Samenvatting

De agenten Pete Lattimer en Myka Bering, beiden werkzaam voor de Amerikaanse geheime dienst, redden op een dag het leven van de Amerikaanse president. Korte tijd later worden beiden ineens overgeplaatst. Ze komen vervolgens terecht in de afgelegen staat South Dakota.

Daar bevindt zich een geheim pakhuis van de regering: het enorme Warehouse 13. Op deze locatie blijken talloze buitenaardse en bovennatuurlijke artefacten opgeslagen te liggen, die door de eeuwen heen door de regering werden verzameld.

In eerste instantie zien de twee agenten hun nieuwe baan als een straf, maar na een tijdje realiseren ze zich hoe belangrijk hun werk is. Peter en Myka krijgen namelijk de opdracht om allerlei vermiste objecten op te sporen, die uit het pakhuis werden gestolen. Tevens heeft het duo de taak om in het hele land onderzoek te doen naar nieuwe meldingen van bovennatuurlijke activiteiten. Alle nieuwe mysterieuze objecten die daarbij worden ontdekt moeten ook naar Warehouse 13 worden overgebracht.

Serie Algemeen

Warehouse 13 werd mede-bedacht door Jane Espenson (schrijver/producent van o.a. Battlestar Galactica en Buffy the Vampire Slayer). De serie wordt omschreven als een soort kruising tussen The X-Files, Raiders of the Lost Ark en Moonlighting.

De hoofdrollen worden gespeeld door Eddie McClintock (Pete Lattimer), Joanne Kelly (Myka Bering) en Saul Rubinek (Artie Nelson, de baas van Warehouse 13). Filmactrice C. C. H. Pounder heeft een terugkerende rol als de mysterieuze Mrs. Irene Frederick, die aan het hoofd staat van een geheime regeringsorganisatie.

De eerste aflevering van Warehouse 13 werd in juli 2009 uitgezonden door de Amerikaanse zender Syfy. Uiteindelijk werden er vijf seizoenen van de serie gemaakt. In 2013 maakte Syfy bekend dat de serie ten einde zou komen. De allerlaatste aflevering werd vervolgens in mei 2014 uitgezonden. Reden van de stopzetting zouden de kijkcijfers zijn geweest. Deze waren tijdens de eerste seizoenen nog uitstekend, maar zakten later helaas in. In totaal telde de serie 64 afleveringen.

Opmerkelijk is dat in het tweede seizoen een crossover plaats vond met een andere Syfy serie: Eureka. In het verhaal brengt het Eureka personage Dr. Douglas Fargo een bezoek aan het Warehouse 13 om daar een computer upgrade uit te voeren. In een andere Eureka aflevering (uit het vierde seizoen van die serie) is vervolgens te zien hoe Claudia Donovan uit Warehouse 13 een bezoek brengt van het stadje Eureka. Ook een andere Syfy serie, Alphas, kreeg in 2011 bezoek van het Warehouse 13 personage Dr. Vanessa Calder.

De serie werd overigens opgenomen in en rond de Canadese steden Toronto en Montreal.

Dvd

De serie is op dvd verkrijgbaar.

Link

4.5 1 1 1 1 1 4.50 (4 stemmen)
    Tags:
  • Syfy
  • USA
  • 2000-2010
  • 2010-2020