Alphas (2011-2012)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groep zogenaamde ‘Alphas’. Dit zijn personen met bovenmenselijke vaardigheden. Onder de leiding van de briljante neuroloog en psychiater Dr. Lee Rosen wordt een team van vijf Alphas gevormd. Samen moeten ze voor het Ministerie van Defensie misdaden oplossen.

De teamleden hebben echter uiteenlopende persoonlijkheden, waardoor de samenwerking soms moeilijk is. Zo heeft de jonge Gary bijvoorbeeld een autismespectrumstoornis en heeft de voormalige FBI agent Bill problemen om zijn woede uitbarstingen onder controle te houden.

Het team ontdekt al snel dat een gevaarlijke groepering genaamd 'Red Flag' andere Alphas gebruikt voor het plegen van misdaden.

Serie Algemeen

Alphas werd bedacht door de schrijvers Zak Penn (Fantastic Four, X-Men: The Last Stand) en Michael Karnow. Het script van de pilootaflevering werd al in 2007 geschreven. Destijds heette het verhaal nog Section 8. De Amerikaanse zender ABC had interesse en bestelde in eerste instantie zes afleveringen. Later besloot deze zender echter om het project te laten vallen, waarna Syfy de serie aankocht in augustus 2009.

Uiteindelijk werd in december 2010 door Syfy groen licht gegeven voor de start van de productie. De opnamen vonden plaats in Canada. Alphas ging in juli 2011 in première op de Amerikaanse televisie.

Helaas werd de serie na twee seizoenen alweer stopgezet. Reden voor de stopzetting zouden tegenvallende kijkcijfers zijn geweest. In totaal telde Alphas 24 afleveringen, waarvan de laatste in oktober 2012 werd uitgezonden. De laatste aflevering eindigt met een cliffhanger.

Ryan Cartwright, die in deze serie Gary Bell speelt, is overigens bekend als Vincent Nigel-Murray uit de misdaadserie Bones.

dvd

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • Syfy Original
  • superkrachten