Alphas (2011-2012)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groep zogenaamde Alphas. Dit zijn personen met bijzondere krachten. Onder de leiding van de briljante neuroloog en psychiater Dr. Lee Rosen wordt een team van vijf Alphas gevormd. Samen moeten ze voor het Ministerie van Defensie misdaden oplossen.

De teamleden hebben uiteenlopende persoonlijkheden, waardoor de samenwerking soms moeilijk is. Zo heeft de jonge Gary bijvoorbeeld een autismespectrumstoornis. De voormalige FBI agent Bill heeft moeite om zijn woede uitbarstingen onder controle te houden.

Het team ontdekt al snel dat een gevaarlijke groepering genaamd 'Red Flag' andere Alphas gebruikt voor het plegen van misdaden.

Serie Algemeen

Alphas is een Amerikaanse serie. Het verhaal heette oorspronkelijk Section 8 en werd bedacht door de schrijvers Zak Penn (Beacon 23) en Michael Karnow. De hoofdrol wordt gespeeld door David Strathairn (The Expanse).

Het eerste seizoen ging in juli 2011 in première bij de Amerikaanse zender Syfy. Uiteindelijk werden er twee seizoenen (in totaal 24 afleveringen) gemaakt. Wegens tegenvallende kijkcijfers volgde hierna de stopzetting. De laatste aflevering, die in oktober 2012 werd uitgezonden, eindigt met een cliffhanger.

De serie speelt overigens in hetzelfde fictieve universum als Warehouse 13 (2009-2014). Het personage Dr. Vanessa Calder (gespeeld door Lindsay Wagner) uit Warehouse 13 duikt namelijk op in het eerste seizoen van Alphas voor een crossover.

Dvd

De serie is met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links