Beacon 23 (2023-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt in de 23e eeuw. Ergens in de diepe ruimte ligt Beacon 23, een soort vuurtoren voor ruimtereizigers. De eenzame Halan houdt hier de wacht.

Op een dag arriveert de regeringsagente Aster, die beweert een wetenschappelijke missie te hebben. Halan en Aster hebben beiden hun geheimen. Onderling is er dan ook weinig vertrouwen. Desondanks zijn ze gedwongen met elkaar samen te werken, want steeds weer krijgen ze te maken met allerlei gevaren en problemen.

Ondertussen wordt duidelijk dat Beacon 23 een bijzonder verleden heeft, dat samenhangt met de verschijning van een mysterieus artefact.

Serie Algemeen

Beacon 23 is een Amerikaanse serie, gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van de auteur Hugh Howey. Het eerste seizoen ging in november 2023 in première bij de zender MGM+. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat in april 2024 wordt verwacht.

De serie wordt geproduceerd door Zak Penn (Alphas). De hoofdrol wordt gespeeld door actrice Lena Headey (Terminator: The Sarah Connor Chronicles).

Ook van Hugh Howey: Silo (2023).

Trailer

Links