Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008-2009)

Gebaseerd op de Terminator-films.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Sarah Connor en haar 15-jarige zoon John. De jongen is voorbestemd om op een dag een belangrijke verzetsleider te worden. In de nabije toekomst zal een geavanceerde kunstmatige intelligentie genaamd Skynet een groot deel van de mensheid uitroeien. John zal namens de weinige menselijke overlevenden het verzet tegen Skynet aanvoeren en hij wordt daarom als een gevaarlijke vijand gezien.

Om te voorkomen dat John als volwassene het verzet zal kunnen leiden, werden er door Skynet al meerdere malen intelligente moordmachines – Terminators – vanuit de toekomst naar het verleden gestuurd om John als kind te vermoorden. Tot nu toe hebben Sarah en John deze aanslagen op hun leven weten te overleven.

De serie begint in 1999. Moeder en zoon zijn op de vlucht voor zowel de Terminators als ook de FBI. De FBI ziet Sarah namelijk als een gevaarlijke terroriste, die aan ernstige waanideeën lijdt. Sarah en John komen uiteindelijk terecht in een plattelandsdorp in New Mexico, waar John de mysterieuze Cameron Philips ontmoet.

Al snel blijkt Cameron een geherprogrammeerde Terminator uit het jaar 2027 te zijn, die door het verzet terug naar het verleden werd gestuurd om John te beschermen. Tevens wordt onthult dat Skynet zal worden geactiveerd op 19 april 2011. Twee dagen later zal de mensheid bijna geheel worden uitgeroeid. Het is dus noodzaak dat de creatie van Skynet koste wat het kost wordt tegengehouden.

Vervolgens reizen Cameron, John en Sarah acht jaar in de toekomst, naar 2007. Vanaf dat moment besluiten Sarah en John niet langer te vluchten, maar zich volledig te concentreren op het voorkomen dat Skynet ooit gecreëerd zal worden. Moeder en zoon worden, behalve door Cameron, ook bijgestaan door Derek Reese (een verzetsstrijder uit de toekomst, die door de volwassen John naar het verleden werd gestuurd) en James Ellison (een FBI agent die overtuigd raakt door Sarahs beweringen). Zal het hen lukken om de toekomst te veranderen en de mensheid te redden?

Serie Algemeen

Terminator: The Sarah Connor Chronicles is een Amerikaanse serie. Het verhaal is gebaseerd op de Terminator filmfranchise, met nieuwe acteurs in de hoofdrol. Het verhaal van de serie speelt na de tweede film, Judgment Day (1991). De gebeurtenissen uit de overige films worden genegeerd.

Het eerste seizoen ging in januari 2008 in première bij de zender FOX. Oorspronkelijk hadden de makers plannen voor een verhaal van vier seizoenen, maar zover is het uiteindelijk niet gekomen. Wegens tegenvallende kijkcijfers volgde na twee seizoenen de stopzetting. In totaal werden er 31 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in april 2009 uitgezonden.

De cast bestaat o.a. uit Lena Headey (Game of Thrones) en Summer Glau (Firefly).

Dvd

Seizoen één en twee zijn met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links

Personages


Sarah Connor

John Connor

Cameron Philips / Allison Young

James Ellison

Derek Reese

Riley Dawson

Catherine Weaver
 
1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)