Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2007-2009)

“In the future my son will lead mankind in a war against Skynet, a computer system programmed to destroy the world. It has sent machines back through time. Some to kill him, one to protect him. Today we fight to stop Skynet from ever being created. To change our future. To change his fate. The war to save man kind begins now!”

Een tv-serie gebaseerd op de Terminator-films.

Samenvatting

Sarah Connor is de moeder van de 15-jarige John. Op het eerste gezicht een normale jongen, ware het niet dat John is voorbestemd om op een dag een belangrijke verzetsleider te worden.

In de nabije toekomst zal een geavanceerd computer systeem genaamd Skynet een groot deel van de mensheid uitroeien d.m.v. een nucleaire aanval. John zal namens de weinige menselijke overlevenden het verzet tegen Skynet aanvoeren en daarom als een gevaarlijke vijand worden gezien.

Om te voorkomen dat John als volwassene het verzet zal kunnen leiden, werden er door Skynet al meerdere malen intelligente moordmachines – Terminators – vanuit de toekomst naar het verleden gestuurd om John als kind te vermoorden. Tot nu toe hebben Sarah en John deze aanslagen op hun leven weten te overleven.

Het verhaal van de serie begint in 1999. Moeder en zoon zijn op de vlucht geslagen. Niet alleen de Terminators, maar ook de FBI probeert het duo te lokaliseren. De FBI ziet Sarah namelijk als een gevaarlijke terroriste, die aan ernstige waanideeën lijdt. Sarah en John komen uiteindelijk terecht in het plattelandsdorp Red Valley in New Mexico, waar John de mooie Cameron Philips ontmoet. Na een tijdje wordt John ook hier opgespoord door een Terminator genaamd Cromartie. Net wanneer Cromartie op het punt staat om John te vermoorden, komt Cameron tussen beide.

Cameron onthult een hergeprogrammeerde Terminator uit het jaar 2027 te zijn, die door het verzet terug naar het verleden werd gestuurd om John te beschermen. Tevens onthult ze dat Skynet werd geactiveerd op 19 april 2011. Twee dagen later werd de mensheid het slachtoffer van een nucleaire aanval. Het is dus noodzaak dat de creatie van Skynet koste wat het kost wordt tegengehouden.

Nadat de FBI en Cromartie steeds dichter in de buurt komen, worden John en Sarah door Cameron meegenomen naar een tijdmachine. Vervolgens reist het drietal acht jaar in de toekomst, naar september 2007. Sarah en John besluiten niet langer te vluchten, maar zich vanaf nu volledig te concentreren op het voorkomen dat Skynet ooit gecreëerd zal worden. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, spreekt voor zich.

John en Sarah worden in hun missie, behalve door de mysterieuze Cameron, ook bijgestaan door Derek Reese (een verzetsstrijder uit de toekomst, die door de volwassen John naar het verleden werd gestuurd) en James Ellison (een FBI agent die overtuigd raakt door Sarahs beweringen). Zal het de groep lukken om de toekomst definitief te veranderen?

Serie Algemeen

In november 2005 werd bekend gemaakt dat er plannen waren voor een tv-serie gebaseerd op de bekende Terminator-films. Vervolgens werd in augustus 2006 officieel groen licht gegeven voor Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

De serie werd geproduceerd door dezelfde mensen die ook de tweede en derde Terminator film produceerden. Het verhaal van de serie speelt zich af na de tweede Terminator film, Judgment Day uit 1991. Het verhaal uit de derde film wordt genegeerd.

De opnames begonnen in januari 2007. De piloot aflevering werd opgenomen in New Mexico, terwijl de rest van de serie in een studio in Hollywood werd gefilmd. (Het decor van het stadje waarin de hoofdpersonen wonen diende eerder als het fictieve Stars Hollow in de serie Gilmore Girls.)

SF fans zullen in de cast vooral actrice Summer Glau (Cameron) herkennen, die bekend werd als River Tam uit Firefly.

De eerste aflevering werd in januari 2008 door de zender FOX uitgezonden. Het eerste seizoen telde slechts 9 afleveringen, wat een gevolg was van de Hollywood staking in het najaar van 2007. (Oorspronkelijk stonden 13 afleveringen gepland.) De serie werd over het algemeen positief ontvangen en ook de kijkcijfers voor het eerste seizoen waren goed.

In het tweede seizoen, dat bestond uit 22 afleveringen, kreeg de serie helaas te maken met dalende kijkcijfers. Uitvoerend producent en hoofdschrijver Josh Friedman had oorspronkelijk plannen voor een verhaal van vier seizoenen. Uiteindelijk werd de serie echter al na twee seizoenen stop gezet. De laatste aflevering werd in april 2009 uitgezonden en eindigde met een cliffhanger.

Dvd

Seizoen één en twee zijn met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links

Personages


Sarah Connor

John Connor

Cameron Philips / Allison Young

James Ellison

Derek Reese

Riley Dawson

Catherine Weaver
 
1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)