Silo (2023-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt in een post-apocalyptische toekomst waarin het merendeel van de mensheid is uitgestorven. De laatste overlevenden - zo'n 10.000 in totaal - wonen in een gigantische ondergrondse silo die honderden verdiepingen telt. Wie de silo ooit gebouwd heeft - en waarom - is onduidelijk.

Om de ondergrondse gemeenschap onder controle te houden gelden er in de silo strikte regels. Men weet niet beter dan dat de aardoppervlakte ernstig vervuild en onbewoonbaar is.

Centraal staat een vrouw genaamd Juliette, die op een dag geconfronteerd wordt met een aantal gevaarlijke mysteries over de ware oorsprong van de silo.

Serie Algemeen

Silo is een Amerikaanse serie. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de auteur Hugh Howey. Het eerste deel hiervan (ook bekend onder de titel Wool) kwam uit in 2011. Al in 2012 ontstonden er plannen voor een verfilming. In eerste instantie zou het om een bioscoopfilm gaan, later werden deze plannen echter omgezet naar een tv-serie.

In 2021 maakte de streamingdienst Apple TV+ bekend het project te hebben aangekocht. De opnames vonden vervolgens plaats in Groot-Brittannië. Het eerste seizoen is in mei 2023 in première gegaan. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat ergens in 2024 wordt verwacht.

Ook van Hugh Howey: Beacon 23 (2023).

Trailer

 

Links