Threshold (2005-2006)

Samenvatting

Op een dag verschijnt midden in de Atlantische Oceaan een buitenaardse sonde, vlak voor de boeg van een Amerikaans vrachtschip. De sonde zendt een mysterieus signaal uit, waarna het merendeel van de bemanning sterft. De overlevenden gaan zich vreemd gedragen: ze krijgen dromen over buitenaardse werelden en worden ineens gedreven door het sterke verlangen om ook anderen te infecteren.

De crisisconsultant Molly Anne Caffrey werkt voor een denktank van de Amerikaanse regering. Het is haar opgave om noodplannen te maken voor extreme situaties, zoals nucleaire oorlogen of het eerste contact met aliens. In eerste instantie stelt dit werk weinig voor, totdat duidelijk wordt dat er echt een buitenaardse invasie gaande is. Op basis van Molly's noodplan voor het eerste contact met aliens wordt het geheime project Threshold in het leven geroepen.

Hiertoe behoort ook de oprichting van een speciale taakgroep, het Red Team, dat bestaat uit wetenschappers die onder leiding van Molly de invasie moeten onderzoeken en tegenhouden. Het project is één van de grootste Amerikaanse staatsgeheimen. Zelfs de vicepresident is niet van het bestaan ervan op de hoogte.

Het team ontdekt dat de aliens met behulp van het mysterieuze signaal het menselijke DNA kunnen herschrijven, zodat de mensheid in een hybride buitenaards ras verandert. De groep probeert vervolgens meer over de aliens te weten te komen, maar dit wordt bemoeilijkt wanneer Molly en een aantal van haar collega's per ongeluk zelf worden blootgesteld aan het signaal. Hoewel het trio niet geïnfecteerd is geraakt, worden ze daarna geplaagd door duistere dromen en kunnen ze buitenaardse boodschappen ontvangen.

Serie Algemeen

Threshold is een Amerikaanse serie. De productie was in handen van Brannon Braga (FlashForward) en David S. Goyer (Krypton).

De eerste aflevering ging in september 2005 in première bij de zender CBS. Wegens tegenvallende kijkcijfers volgde na één seizoen van 13 afleveringen alweer de stopzetting. De laatste aflevering werd in februari 2006 uitgezonden. In Nederland werd de serie begin 2008 uitgezonden door Veronica.

De cast bestaat o.a. uit Carla Gugino (Wayward Pines), Brian Van Holt (Ascension), Brent Spiner (Star Trek: The Next Generation) en Peter Dinklage (Game of Thrones).

In 2006 werd de complete serie in Noord-Amerika op dvd uitgebracht. Hierop geven de makers van de serie ook meer inzicht in hoe het verhaal eventueel verder had kunnen gaan.

Links