Krypton (2018-2019)

Samenvatting

De serie speelt zich af op de verre planeet Krypton. Hier op de aarde kennen we Krypton vooral als de thuisplaneet van Superman. Dit verhaal gaat echter niet over hem, maar over het leven van zijn grootvader: Seg-El.

Zo'n 200 jaar voordat Krypton door een enorme ramp zal worden vernietigd, volgen we de belevenissen van Seg-El. Hij is een ambitieuze jongeman die niet alleen de eer van zijn familie wil redden, ook moet hij proberen zijn planeet van de ondergang te redden.

Seg-El krijgt namelijk te maken met een gevaarlijke tegenstander uit de toekomst, die terug naar het verleden is gereisd om de geboorte van Superman te voorkomen. Gelukkig krijgt Seg-El hulp van Adam Strange, een tijdreiziger van de aarde.

Serie Algemeen

Krypton is een Amerikaanse serie van de zender Syfy. De serie speelt zich af binnen het Superman universum, maar vormt vooral een prequel op de eerdere verhalen over de vliegende superheld.

Het project kent een lange geschiedenis: al in 2014 werd aangekondigd dat David S. Goyer (die ook het scenario voor de film Man of Steel uit 2013 schreef) plannen had voor een prequel serie. Het duurde hierna echter nog enkele jaren voordat de serie ook daadwerkelijk werd gemaakt.

De première van het eerste seizoen was in maart 2018. In de zomer van 2019 volgde een tweede seizoen. Syfy maakte in augustus 2019 bekend dat de serie na in totaal 20 afleveringen was stopgezet. Reden waren tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering eindigt met een cliffhanger.

Teaser

Dvd

Seizoen één en twee zijn met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links