Krypton (2018-heden)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: USA
Zender: Syfy / Sci-Fi Channel
Verhaal gaat over: Buitenaardse planeten, Tijdreizen
Dit is een: Prequel

Samenvatting

De serie speelt zich af op de verre planeet Krypton. Hier op de aarde kennen we Krypton vooral als de thuisplaneet van Superman. Dit verhaal gaat echter niet over hem, maar over het leven van zijn grootvader: Seg-El.

Zo'n 200 jaar voordat Krypton na een enorme ramp zal worden vernietigd, volgen we de belevenissen van Seg-El. Hij is een ambitieuze jongeman die niet alleen de eer van zijn familie wil redden, ook moet hij proberen zijn planeet van de ondergang te redden.

Seg-El krijgt namelijk te maken met een gevaarlijke tegenstander uit de toekomst, die terug naar het verleden is gereisd om de geboorte van Superman te voorkomen. Gelukkig krijgt Seg-El hulp van Adam Strange, een tijdreiziger van de aarde.

Serie Algemeen

Krypton is een Amerikaanse serie van de zender Syfy. De serie speelt zich af binnen het Superman universum, maar vormt vooral een prequel op de eerdere verhalen over de vliegende superheld.

Het project kent een lange geschiedenis: al in 2014 werd aangekondigd dat David S. Goyer (die ook het scenario voor de film Man of Steel uit 2013 schreef) plannen had voor een prequel serie. Het duurde hierna echter nog enkele jaren voordat de serie ook daadwerkelijk werd gemaakt.

De première was in maart 2018. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. Er is door Syfy ook al groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat begin 2019 wordt verwacht.

Teaser

Link

5 1 1 1 1 1 5.00 (2 stemmen)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief