Stargate Origins (2018)

Prequel op het Stargate universum.

Samenvatting

Het verhaal speelt in het jaar 1938. Centraal staan de belevenissen van Catherine Langford, hier nog een jonge vrouw. Haar vader, de archeoloog Professor Paul Langford, ontdekte tien jaar eerder tijdens een opgraving in Egypte een mysterieus object: een Stargate.

In deze serie heeft men in eerste instantie nog geen idee wat deze Stargate is of wat men er precies mee kan. Totdat er op een dag een Nazi officier genaamd Dr. Wilhelm Brücke opduikt die meer weet. Hij gijzelt Paul Langford en reist hierna met hem door de Stargate.

Om haar vader te redden stappen Catherine en haar vrienden James Beal (een Britse officier) en Wasif (een Egyptische soldaat) ook door de Stargate. Het drietal komt vervolgens terecht op de buitenaardse planeet Abydos. Hier ontmoeten ze de nog jonge Kasuf. Verder krijgen ze te maken met de gevaarlijke Goa'uld Aset, die plannen heeft voor een opstand tegen Ra.

Serie Algemeen

Stargate Origins is een Amerikaanse webserie. Het gaat om een prequel op het Stargate universum. Het project werd in 2017 aangekondigd. De première was vervolgens in februari 2018 op het inmiddels opgeheven digitale platform StargateCommand.co. Alle afleveringen konden hier exclusief (tegen betaling) worden bekeken.

In deze spin-off staat Catharine Langford in het middelpunt. Dit personage werd geïntroduceerd in de Stargate bioscoopfilm uit 1994. Daarin was te zien hoe Catharine's vader de Stargate in 1928 in Egypte ontdekte. Ze was toen nog een kind. In 1994 leidt een bejaarde Catherine zelf het onderzoek naar de Stargate, totdat het leger de leiding over het project neemt. Later keert Catherine terug in het eerste seizoen van Stargate SG-1. Ook het personage Kasuf was eerder te zien in de film en in Stargate SG-1.

In totaal werden er 10 afleveringen gemaakt, die ieder ongeveer 10 minuten duren. Later werden de afleveringen opnieuw aan elkaar gemonteerd tot één film genaamd Stargate Origins: Catherine. (Deze kan momenteel in Nederland via Amazon Prime Video worden bekeken.) Overigens werd Stargate Origins door de fans slecht ontvangen. Niet alleen gaat het om een low budget productie met een hoog clichégehalte, ook spreekt het verhaal veel gebeurtenissen uit Stargate SG-1 en de bioscoopfilm tegen.

Trailer

 

Het Stargate universum

Stargate SG-1Stargate InfinityStargate AtlantisStargate UniverseStargate OriginsFilms

Links