Stargate Infinity (2002-2003)

Gebaseerd op Stargate SG-1.

Samenvatting

Zo’n 40 jaar nadat het SG-1 team voor het eerst een andere planeet bezocht, wordt het bestaan van de Stargate en buitenaardse werelden niet langer door het leger geheim gehouden voor de aardbevolking. Er wonen inmiddels vele aliens als volwaardige burgers op aarde en enkele buitenaardse naties hebben zelfs een eigen land op onze planeet gekregen. Ook de gevaarlijke Goa'uld zijn al decennia geleden verslagen. De aarde heeft nu een nieuwe buitenaardse vijand: de Tlak'kahn.

De Stargate veteraan Major Gus Bonner krijgt door een Tlak'kahn infiltrant, die het uiterlijk van anderen kan aannemen, een aantal misdaden (waaronder moord) in de schoenen geschoven die hij niet begaan heeft. Tegelijkertijd weten de Tlak'kahn Stargate Command binnen te dringen en de gehele basis onder hun controle te brengen. Bonner ziet geen andere uitweg dan met zijn team door de Stargate te ontsnappen.

Bonners team bestaat uit een groep jonge luchtmacht cadetten: zijn nichtje Stacey Bonner (een expert in Oosterse vechtsporten), de 18-jarige R.J. Harrison (een knappe atleet, die droomt van grote avonturen), Seattle Montoya (een Indiaanse wetenschapster met helderziende gaven) en Ec'co (een half buitenaards / menselijk technisch genie, die worstelt met zijn identiteit).

Het team slaat op de vlucht. Ze reizen gezamenlijk van planeet tot planeet in de hoop genoeg bewijzen te verzamelen die onschuld van Bonner kunnen bewijzen. Uiteraard moeten ze ondertussen ook de Tlak'kahn zien te verslaan. Al snel ontdekt de groep dat ze niet meer door de Stargate terug naar de aarde kunnen, omdat ze het juiste G.D.O. wachtwoord niet bij zich hebben. De situatie wordt verder bemoeilijkt doordat de Tlak'kahn de ambitieuze en listige soldaat Da'Kyll de opdracht hebben gegeven om Bonner en zijn team te vermoorden.

Bonners team blijft echter hopen dat ze op een dag zegevierend terug naar huis kunnen keren. Tot die tijd bezoeken ze vele buitenaardse planeten en maken ze kennis met unieke culturen. Uiteindelijk voegt zich ook een nieuw buitenaards lid bij het team: Draga, die bijzondere krachten heeft en misschien zelfs een Ancient is.

Serie Algemeen

Stargate Infinity is een spin-off van Stargate SG-1 in de vorm van een tekenfilmserie. De eerste aflevering werd in september 2002 door de zender FOX uitgezonden, de laatste aflevering in mei 2003. In totaal werden er 26 afleveringen geproduceerd, die elk zo’n 30 minuten duren. De doelgroep van de serie zijn kinderen, wat tot uiting komt in het feit dat elke aflevering een ‘wijze les’ of een ‘moraal van het verhaal’ kent.

Opmerkelijk is dat de makers van SG-1 op geen enkele manier betrokken waren bij de productie van Infinity. Hierdoor is het ook te verklaren dat de kwaliteit van deze serie door de meeste Stargate fans als beneden peil wordt ervaren. De onpopulariteit van Infinity resulteerde in lage kijkcijfers, wat FOX er toe aanzette om de serie na één seizoen stop te zetten. De rode draad van het verhaal werd nooit opgelost.

Nog opmerkelijker is dat Infinity door zowel de fans, alsook door MGM (die de franchise beheert) en de producenten van SG-1 niet als een officieel onderdeel van het Stargate universum wordt gezien. SG-1 bedenker Brad Wright ging zelfs zover om te zeggen dat de animatie spin-off in geen geval bij de ‘Stargate canon’ hoort. Overigens zei Wright ook dat hij verder geen probleem had met het bestaan van Infinity, maar dat hij gewoon niets met het project te maken heeft gehad.

Het Stargate universum

Stargate SG-1Stargate InfinityStargate AtlantisStargate UniverseStargate OriginsFilms

Link

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)