Stargate Infinity (2002-2003)

Gebaseerd op Stargate SG-1.

Samenvatting

Het verhaal speelt zo’n 30 jaar in de toekomst. Het bestaan van de Stargate wordt door het leger niet langer geheim gehouden. Er wonen inmiddels vele aliens als volwaardige burgers op aarde. Enkele buitenaardse naties hebben zelfs een eigen land op onze planeet gekregen. Ook de gevaarlijke Goa'uld zijn al decennia geleden verslagen. De aarde heeft nu een nieuwe buitenaardse vijand: de Tlak'kahn.

Centraal staat Major Gus Bonner. Op een dag wordt hij door een Tlak'kahn infiltrant, die het uiterlijk van anderen kan aannemen, valselijk beschuldigd van een aantal misdaden. Tegelijkertijd weten de Tlak'kahn Stargate Command binnen te dringen en de gehele basis onder hun controle te brengen. Bonner ziet geen andere uitweg dan met zijn team (bestaande uit jonge cadetten) door de Stargate te ontsnappen.

Vervolgens slaat het team samen op de vlucht. Ze reizen van planeet tot planeet om bewijzen te verzamelen die de onschuld van Bonner kunnen aantonen. Ondertussen krijgen ze ook steeds weer te maken met de Tlak'kahn. Ondanks allerlei tegenslagen blijven Bonner en zijn team hopen dat ze op een dag zegevierend terug naar huis kunnen keren. Tot die tijd bezoeken ze vele buitenaardse planeten en maken ze kennis met bijzondere culturen.

Serie Algemeen

Stargate Infinity is een Amerikaanse tekenfilmserie voor kinderen. Het gaat om een spin-off van Stargate SG-1. De eerste aflevering ging in september 2002 in première bij de zender FOX.

Opmerkelijk is dat de makers van SG-1 op geen enkele manier betrokken waren bij de productie van Infinity. Er is ook weinig continuïteit met eerdere verhaallijnen. Daarom werd de kwaliteit van deze serie door de meeste Stargate fans als beneden peil ervaren. Dit resulteerde in lage kijkcijfers, waarna FOX het programma na één seizoen van 26 afleveringen stopzette. De laatste aflevering werd in mei 2003 uitgezonden.

SG-1 bedenker Brad Wright liet later in een interview zelfs weten dat deze spin-off in geen geval bij de 'Stargate canon' hoort.

Het Stargate universum

Stargate SG-1Stargate InfinityStargate AtlantisStargate UniverseStargate OriginsFilms

Links