Star Wars: Ewoks (1985-1986)

Animatieserie gebaseerd op de Star Wars films.

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af op Endor, de fictieve bos maan uit het Star Wars universum. Hier wonen de buitenaardse Ewoks. Het verhaal volgt de jonge Ewok Wicket W. Warrick en zijn vrienden terwijl ze samen allerlei spannende avonturen beleven. Zo krijgen ze te maken met vijanden die hun stam bedreigen.

In tegenstelling tot de films praten de kleine aliens dit keer gewoon in het Engels.

Serie Algemeen

Ewoks is Amerikaanse animatieserie voor kinderen. Het gaat om een spin-off van de Star Wars filmfranchise. Centraal staan de Ewoks, die werden geïntroduceerd in Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983). Vooral bij de jongere fans bleken deze schattige wezens destijds erg geliefd te zijn.

In 1984-1985 werden er daarom twee live action spin-off films gemaakt, genaamd Caravan of Courage: An Ewok Adventure en Ewoks: The Battle for Endor. (Deze waren overigens alleen op televisie te zien.) De animatieserie Ewoks vormde een direct vervolg op de beide films. De eerste aflevering ging in september 1985 in première bij de zender ABC. Parallel aan de serie werd ook een grote hoeveelheid kinderspeelgoed uitgebracht.

De populariteit van Ewoks bleek echter tegen te vallen. Omdat de productiekosten relatief hoog waren, werd de reeks uiteindelijk na twee seizoenen weer stopgezet. De laatste aflevering werd uitgezonden in december 1986. Tegenwoordig is de serie te bekijken via de streamingdienst Disney Plus.

Het Star Wars universum

FilmsStar Wars: DroidsStar Wars: EwoksStar Wars RebelsStar Wars: ResistanceThe MandalorianThe Book of Boba FettAndor

Links