Star Wars: The Mandalorian (2019)

Land van oorsprong: USA
Verhaal gaat over: Misdaad
Dit is een: Tv-serie gebaseerd op film

Nieuwe Star Wars spin-off serie.

Samenvatting

Het verhaal speelt enkele jaren na de gebeurtenissen uit de film Return of the Jedi. Het oude Galactisch Keizerrijk is gevallen, maar de First Order is nog niet aan de macht.

De serie volgt de avonturen van een eenzame Mandalorian (een premiejager / huurling) in de buitengebieden van het sterrenstelsel, waar de Nieuwe Republiek weinig autoriteit heeft.

Serie Algemeen

The Mandalorian is nieuwe live-action Star Wars spin-off, die in november 2019 in première is gegaan. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen.

De serie is exclusief te bekijken via het nieuwe streamingplatform Disney+, dat inmiddels ook in Nederland beschikbaar is.

Overigens kent The Mandalorian een lange geschiedenis. Al in 2005 waren er geruchten over een mogelijke live-action tv-serie. In de jaren erna werd echter duidelijk dat zo’n serie nog te duur was. In 2012 werd Lucasfilm overgenomen door Disney, waardoor het project een nieuwe impuls kreeg.

Volgens Amerikaanse mediaberichten is The Mandalorian slechts een eerste stap; voor de komende jaren staan verdere Star Wars series gepland.

Trailer

Het Star Wars universum

FilmsStar Wars: EwoksStar Wars RebelsStar Wars: The Mandalorian

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • actueel