Star Wars: The Mandalorian (2019-heden)

Star Wars spin-off serie.

Samenvatting

Het verhaal speelt enkele jaren na de gebeurtenissen uit de film Return of the Jedi. Het oude Galactisch Keizerrijk is gevallen, maar de First Order is nog niet aan de macht.

De serie volgt de avonturen van een eenzame Mandalorian (een gemaskerde premiejager en huurling) in de buitengebieden van het sterrenstelsel, waar de Nieuwe Republiek weinig autoriteit heeft. In eerste instantie blijven zowel zijn echte naam als ook zijn ware uiterlijk onbekend.

Op een dag neemt de Mandalorian een geheimzinnige klus aan van een mysterieuze opdrachtgever. Het doelwit blijkt echter een kind te zijn, waarna de Mandalorian besluit het kind in bescherming te nemen. Hierdoor wordt de Mandalorian zelf het doelwit van verschillende groeperingen. Dit is het begin van een spannend avontuur.

Serie Algemeen

The Mandalorian is een Amerikaanse serie. Het gaat om een live-action Star Wars spin-off, die in november 2019 in première is gegaan bij de streamingdienst Disney Plus. Het tweede seizoen volgde in oktober 2020. Inmiddels zijn er ook plannen voor een derde seizoen, dat in maart 2023 wordt verwacht.

Overigens kent The Mandalorian een lange geschiedenis. Al in 2005 waren er geruchten over een mogelijke live-action tv-serie. In de jaren erna werd echter duidelijk dat zo’n serie nog te duur was. In 2012 werd Lucasfilm overgenomen door Disney, waardoor het project een nieuwe impuls kreeg. Volgens Amerikaanse mediaberichten is The Mandalorian slechts een eerste stap; voor de komende jaren staan verdere Star Wars series gepland.

Trailer

Het Star Wars universum

FilmsStar Wars: DroidsStar Wars: EwoksStar Wars RebelsStar Wars: ResistanceThe MandalorianThe Book of Boba FettAndor

Links

4.8 1 1 1 1 1 4.80 (10 stemmen)