Star Wars: The Mandalorian (2019-heden)

Star Wars spin-off serie.

Samenvatting

Het verhaal speelt enkele jaren na de gebeurtenissen uit de film Return of the Jedi. Het oude Galactisch Keizerrijk is gevallen, maar de First Order is nog niet aan de macht.

De serie volgt de avonturen van een eenzame Mandalorian (een gemaskerde premiejager en huurling) in de buitengebieden van het sterrenstelsel, waar de Nieuwe Republiek weinig autoriteit heeft. In eerste instantie blijven zowel zijn echte naam als ook zijn ware uiterlijk onbekend.

Op een dag neemt de Mandalorian een geheimzinnige klus aan van een mysterieuze opdrachtgever. Het doelwit blijkt echter een kind te zijn, waarna de Mandalorian besluit het kind in bescherming te nemen. Hierdoor wordt de Mandalorian zelf het doelwit van verschillende groeperingen. Dit is het begin van een spannend avontuur.

Serie Algemeen

The Mandalorian is een Amerikaanse serie. Het gaat om een live-action Star Wars spin-off.

Het eerste seizoen is in november 2019 in première gegaan bij de streamingdienst Disney Plus. Een tweede en derde seizoen volgden in respectievelijk 2020 en 2023. Of er ook een vierde seizoen zal komen is nog onduidelijk. In januari 2024 werd namelijk een bioscoopfilm aangekondigd onder de naam The Mandalorian & Grogu. De verwachte premièredatum is ergens in 2026.

Het grote succes van The Mandalorian heeft overigens geleid tot de productie van meerdere spin-off series.

Trailer

Het Star Wars universum

FilmsStar Wars: DroidsStar Wars: EwoksStar Wars RebelsStar Wars: ResistanceThe MandalorianThe Book of Boba FettAndor

Links