Star Wars: Droids (1985-1986)

Animatieserie gebaseerd op de Star Wars films.

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in de periode tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope. Centraal staan R2-D2 en C-3PO voordat ze in dienst kwamen van Luke Skywalker.

In deze serie komen de robots steeds weer terecht bij nieuwe eigenaren en op deze manier beleven ze allerlei spannende avonturen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld te maken met criminelen, piraten en premiejagers (zoals Boba Fett). Op de achtergrond loert uiteraard ook altijd het gevaar van het Galactisch Keizerrijk.

Serie Algemeen

Star Wars: Droids (voluit: The Adventures of R2-D2 and C-3PO) is een Amerikaanse tekenfilmserie voor kinderen. Het gaat om een spin-off van de Star Wars filmfranchise. De stem van C-3PO werd net als in de films ingesproken door acteur Anthony Daniels.

De eerste aflevering ging in september 1985 in première bij de zender ABC. De serie werd op dezelfde dag uitgezonden als Star Wars: Ewoks. De populariteit van Droids bleek echter tegen te vallen. Uiteindelijk werd de reeks na één seizoen van 13 afleveringen (plus één extra lange special) weer stopgezet. De laatste aflevering werd uitgezonden in juni 1986.

Meerdere afleveringen werden later nog opnieuw aan elkaar gemonteerd tot films. Tegenwoordig is de serie te bekijken via de streamingdienst Disney Plus.

Het Star Wars universum

FilmsStar Wars: DroidsStar Wars: EwoksStar Wars RebelsStar Wars: ResistanceThe MandalorianThe Book of Boba FettAndor

Links