Star Wars: Andor (2022-2025)

Star Wars spin-off serie.

Samenvatting

Het verhaal speelt ongeveer vijf jaar voor de gebeurtenissen uit de film Rogue One. Hierin was te zien hoe een groepje rebellen de geheime blauwdrukken van de Death Star probeert te stelen. In de tv-serie Andor wordt onthuld wat hieraan vooraf ging.

Centraal staan de beginjaren van de rebellenbeweging. Tegen deze achtergrond volgen we de avonturen van Cassian Andor. Nadat zijn thuisplaneet door het Galactisch Keizerrijk wordt verwoest ontwikkelt hij zich tot een gedreven revolutionair. Uiteindelijk sluit hij zich aan bij de rebellen. Vervolgens gaat hij voor hen aan de slag als spion en saboteur. Een leven vol risico en gevaar.

Serie Algemeen

Andor is een Amerikaanse serie. Het gaat om een spionagethriller die een prequel vormt op de film Rogue One (2016). Acteur Diego Luna uit Rogue One keert voor deze serie terug in zijn rol als Cassian Andor.

Het eerste seizoen is in september 2022 in première gegaan bij het streamingplatform Disney Plus. Inmiddels is ook groen licht gegeven voor een tweede (en tevens laatste) seizoen, dat ergens in 2025 wordt verwacht. Het tweede seizoen zal eindigen waar de film begon, zo hebben de makers al laten weten.

Trailer

Het Star Wars universum

FilmsStar Wars: DroidsStar Wars: EwoksStar Wars RebelsStar Wars: ResistanceThe MandalorianThe Book of Boba FettAndor

Links