Star Wars: The Book of Boba Fett (2021-heden)

Samenvatting

De serie gaat over de legendarische premiejager Boba Fett en zijn partner, de huurling Fennec Shand. Na de dood van gangsterbaas Jabba the Hutt (in de film Return of the Jedi) proberen ze diens territorium over te nemen.

Serie Algemeen

The Book of Boba Fett is een Amerikaanse serie, die in december 2021 in première is gegaan bij het streamingplatform Disney Plus. Het gaat om een spin-off van The Mandalorian.

Het personage Boba Fett is in het Star Wars universum geen onbekende. Zo was hij in de originele filmtrilogie te zien als slechterik. Hoewel hij in de films slechts een kleine rol speelde was hij geliefd bij de fans. Daarom keerde hij later terug in diverse andere Star Wars media (zoals boeken, comics en animatieseries). Hierin wordt een wat genuanceerder beeld van Boba Fetts karakter geschetst en is hij meer een soort antiheld geworden.

In 2013 werd bekend dat er plannen waren voor een bioscoopfilm over Boba Fett, maar na het tegenvallende succes van Solo: A Star Wars Story besloot Disney hiervan af te zien. De enorme populariteit van The Mandalorian zorgde echter voor een ommekeer. Eind 2020 werd aangekondigd dat Boba Fett een eigen spin-off serie krijgt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Temuera Morrison (Boba Fett) en Ming-Na Wen (Fennec Shand). De acteurs vertolkten deze rollen eerder in het tweede seizoen van The Mandalorian.

Trailer

Het Star Wars universum

FilmsStar Wars: DroidsStar Wars: EwoksStar Wars RebelsStar Wars: ResistanceThe MandalorianThe Book of Boba FettAndor

Links

5 1 1 1 1 1 5.00 (1 stem)