Sense8 (2015-2018)

Samenvatting

Het verhaal gaat over acht totaal verschillende mensen van over de hele wereld, wiens gedachten en emoties plotseling met elkaar gelinkt zijn. Ze delen op deze manier alles met elkaar: al hun ervaringen, kennis en vaardigheden. Dit blijkt een nieuwe evolutionaire stap in de mensheid te zijn.

Een man genaamd Jonas probeert de groep hierna bij elkaar te brengen. Ze worden ondertussen opgejaagd door de mysterieuze Mr. Whispers, die hen als een bedreiging ziet. Hij wil de groep gevangenen nemen of doden.

Het eerste seizoen draait vooral om de personages die ineens moeten leren omgaan met hun nieuwe situatie. In het tweede seizoen komen de zogenaamde "sensates" meer te weten over zichzelf en hun krachten. Ook besluiten ze terug te vechten tegen de gevaarlijke Whispers.

Serie Algemeen

Sense8 is een Amerikaanse serie. Het gaat om een gezamenlijk project van J. Michael Straczynski (Babylon 5) en het duo Lilly & Lana Wachowski (The Matrix). Het eerste seizoen ging in juni 2015 wereldwijd in première bij Netflix.

De serie werd erg positief ontvangen. Vooral de inclusieve verhaallijnen rondom LGBTQ personages werden geprezen. Oorspronkelijk waren er plannen voor vijf seizoenen, maar zover is helaas het nooit gekomen. In 2017 maakte Netflix namelijk bekend de serie na twee seizoenen te hebben stopgezet. De reden waren enerzijds hoge productiekosten, anderzijds tegenvallende kijkcijfers.

Na protesten van fans kwam Netflix later gedeeltelijk terug op de stopzetting. In juni 2018 werd namelijk nog een extra lange slotaflevering uitgezonden, waarin alle verhalen tot een goede einde worden gebracht. Uiteindelijk werden er in totaal 24 afleveringen gemaakt.

De cast bestaat o.a. uit Naveen Andrews (Lost), Freema Agyeman (Doctor Who) en Brian J. Smith (Stargate Universe). Overigens werd de serie gefilmd op locaties over de hele wereld. De productiekosten van het tweede seizoen waren hierdoor maar liefst $9 miljoen dollar per aflevering.

Trailer

Links