Sense8 (2015-2018)

Een project van J. Michael Straczynski (Babylon 5) en Lilly & Lana Wachowski (The Matrix filmtrilogie).

Samenvatting

Het verhaal gaat over acht totaal verschillende mensen van over de hele wereld, wiens gedachten en emoties plotseling met elkaar gelinkt zijn. Ze delen op deze manier alles met elkaar: al hun ervaringen, kennis en vaardigheden. Dit blijkt een nieuwe evolutionaire stap in de mensheid te zijn.

Een man genaamd Jonas probeert de groep hierna bij elkaar te brengen. Ze worden ondertussen opgejaagd door de mysterieuze Mr. Whispers, die hen als een bedreiging ziet. Hij wil de groep gevangenen nemen of doden.

Het eerste seizoen draait vooral om de personages die ineens moeten leren omgaan met hun nieuwe situatie. In het tweede seizoen komen de zogenaamde "sensates" meer te weten over zichzelf en hun krachten.

Serie Algemeen

Sense8 is een gezamenlijk project van J. Michael Straczynski (bedenker van de tv-serie Babylon 5) en het duo Lilly & Lana Wachowski (bedenkers van The Matrix filmtrilogie). De serie is wereldwijd te bekijken via de internetdienst Netflix.

De cast bestaat o.a. uit Naveen Andrews (Lost), Freema Agyeman (Doctor Who) en Brian J. Smith (Stargate Universe). De opnamen vonden plaats in meer dan tien landen, waaronder Duitsland, IJsland en de VS.

Het eerste seizoen van Sense8 ging in juni 2015 in première. In december 2016 volgde nog een speciale kerstaflevering. In mei 2017 kwam het tweede seizoen online. Uiteindelijk werden er in totaal 24 afleveringen gemaakt.

Straczynski onthulde in eerste instantie plannen te hebben voor vijf seizoenen. Helaas is het zover niet gekomen. In juni 2017 maakte Netflix namelijk bekend de serie te hebben stopgezet. De reden waren enerzijds de hoge productiekosten, anderzijds tegenvallende kijkcijfers. Volgens Amerikaanse mediaberichten waren de kosten zo'n $9 miljoen per aflevering. De recensies voor Sense8 serie waren over het algemeen wel positief.

Na protesten van fans kwam Netflix later gedeeltelijk terug op de stopzetting. In juni 2018 werd namelijk nog een twee uur durende slotaflevering uitgezonden, waarin alle verhalen tot een goede einde worden gebracht.

Trailer

Links

4.6 1 1 1 1 1 4.60 (5 stemmen)