Sense8 (2015-2018)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: USA
Zender: Netflix
Verhaal gaat over: Speciale krachten

Een project van J. Michael Straczynski (Babylon 5) en Lilly & Lana Wachowski (The Matrix filmtrilogie).

Samenvatting

Het verhaal gaat over acht totaal verschillende mensen van over de hele wereld, wiens gedachten en emoties plotseling met elkaar gelinkt zijn. Ze delen op deze manier alles met elkaar: al hun ervaringen, kennis en vaardigheden. Dit blijkt een nieuwe evolutionaire stap in de mensheid te zijn.

Een man genaamd Jonas probeert de groep hierna bij elkaar te brengen. Ze worden ondertussen opgejaagd door de mysterieuze Mr. Whispers, die hen als een bedreiging ziet. Hij wil de groep gevangenen nemen of doden.

Het eerste seizoen draait vooral om de personages die ineens moeten leren omgaan met hun nieuwe situatie. In het tweede seizoen komen de zogenaamde "sensates" meer te weten over zichzelf en hun krachten.

Serie Algemeen

Sense8 is een gezamenlijk project van J. Michael Straczynski (bedenker van de tv-serie Babylon 5) en het duo Lilly & Lana Wachowski (bedenkers van The Matrix filmtrilogie). De serie is wereldwijd te bekijken via de internetdienst Netflix.

De cast bestaat o.a. uit Naveen Andrews (Lost), Freema Agyeman (Doctor Who) en Brian J. Smith (Stargate Universe). De opnamen vonden plaats in meer dan tien landen, waaronder Duitsland, IJsland en de VS.

Sense8 ging in juni 2015 in première. Het eerste seizoen telde 12 afleveringen. In december 2016 volgde nog een speciale kerstaflevering. In mei 2017 kwam het tweede seizoen online, dat uit 10 afleveringen bestaat.

Straczynski onthulde in eerste instantie plannen te hebben voor in totaal vijf seizoenen. Helaas zal het zover niet komen. In juni 2017 maakte Netflix namelijk bekend de serie te hebben stopgezet. De reden waren enerzijds de hoge productiekosten, anderzijds tegenvallende kijkcijfers. Volgens Amerikaanse mediaberichten waren de kosten zo'n $9 miljoen per aflevering. De recensies voor Sense8 serie waren over het algemeen wel positief.

Na protesten van fans kwam Netflix enkele weken later gedeeltelijk terug op de stopzetting. In 2018 zal er namelijk nog een twee uur durende laatste aflevering worden uitgezonden, waarin de verhalen worden afgerond.

Trailer

Links

4.75 1 1 1 1 1 4.75 (4 stemmen)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief