Final Space (2018-heden)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een mislukte astronaut genaamd Gary Goodspeed. Vijf jaar geleden werd hij na een onbezonnen actie veroordeeld tot een gevangenisstraf. Inmiddels zit zijn straf - aan boord van het AI-gestuurde gevangenisschip Galaxy One - er bijna op.

Op een dag ontmoet Gary tijdens een ruimtewandeling een kleine buitenaardse levensvorm, die hij de naam Mooncake geeft. Op het eerste gezicht ziet Mooncake er lief en onschuldig uit. Dit groene wezentje heeft echter mysterieuze krachten en blijkt daarom te worden gezocht door de buitenaardse dictator Lord Commander. Die wil Mooncake gebruiken om een portaal naar 'Final Space' te openen. Dit is een alternatieve dimensie waar gevaarlijke wezens leven. Final Space vormt hierdoor ook een grote bedreiging voor de aarde.

Door zijn vriendschap met Mooncake wordt Gary ongewild het doelwit van allerlei tegenstanders. Vervolgens gaan Gary en Mooncake met een aantal bondgenoten op pad om het universum te redden. Samen beleeft het groepje (bestaande uit mensen, aliens en uiteenlopende robots) spannende intergalactische avonturen.

Serie Algemeen

Final Space is een Amerikaanse komische animatieserie, gericht op een volwassen publiek. De eerste aflevering ging in februari 2018 in première op de Amerikaanse televisie. Momenteel wordt alweer het derde seizoen uitgezonden. In interviews hebben de makers aangegeven plannen te hebben voor in totaal zes seizoenen. In Europa is Final Space te bekijken via Netflix.

Opvallend zijn de vele bekende SF acteurs die aan de serie meewerken. Dit zijn o.a. David Tennant (Doctor Who), Gina Torres (Firefly), John DiMaggio (Futurama), Alan Tudyk (Firefly), Claudia Black (Farscape) en Christopher Judge (Stargate SG-1).

Trailer

 

Links

5 1 1 1 1 1 5.00 (1 stem)