The Dark Side of the Moon (2012-2016) a.k.a. Обратная сторона Луны

Russische remake van de Britse serie Life on Mars.

Samenvatting

Het verhaal begint in 2011. Centraal staat kapitein Mikhail Soloviev, die voor de politie in Moskou werkt. Hij is al jaren op zoek naar een gevaarlijke seriemoordenaar. Op een dag ontwaakt Mikhail plotseling in het jaar 1979. De schok is groot wanneer hij op mysterieuze wijze terecht blijkt te zijn gekomen in het lichaam van zijn vader, een Sovjet politieman.

Het leven in de communistische Sovjet-Unie is voor Mikhail op alle fronten volkomen vreemd. Gelukkig krijgt hij hulp van de verpleegster Katya, op wie hij al snel verliefd wordt. Ondertussen moet Mikhail allerlei misdaden oplossen. De seriemoordenaar uit de toekomst blijkt namelijk ook mee naar 1979 te zijn gereisd. Verder probeert Mikhail te begrijpen wat er precies met hem is gebeurd.

In het tweede seizoen neemt het verhaal een nieuwe wending. Mikhail ontwaakt terug in 2011, maar realiseert zich al snel dat het verleden per ongeluk is veranderd. Er is nu een nieuwe tijdlijn ontstaan waarin de machtige Sovjet-Unie nog altijd bestaat en het Westen in verval is geraakt. Bemande missies naar Mars zijn werkelijkheid geworden en Groot-Brittannië wordt geregeerd door Koningin Diana.

Serie Algemeen

The Dark Side of the Moon (oorspronkelijke titel: Обратная сторона Луны) is een Russische remake van de Britse serie Life on Mars (2006-2007). In navolging van de Amerikaanse en Spaanse versies is dit de derde remake. Ook in deze remake wordt weer voor een compleet andere uitleg gekozen. Niet alleen maakt de hoofdpersoon hier een reis door de tijd, later komt hij ook nog in een alternatieve realiteit terecht.

Het leuke aan deze serie is dat de rollen van Gene Hunt en Sam Tyler dit keer zijn omgedraaid. Het politiekorps in de Sovjet-Unie was namelijk behoorlijk strikt. Iemand als Gene Hunt zou meteen worden ontslagen. Zijn Russische personage, Grigory Kotov, is dus een pietje-precies geworden, terwijl de Russische Sam, hier Mikhail geheten, het niet zo nauw neemt met de regels.

De serie ging in november 2012 in première op de Russische televisie. Het eerste seizoen werd zeer positief ontvangen en was een grote hit. Het tweede seizoen werd vervolgens in 2016 uitgezonden. De kijkcijfers vielen echter tegen, waarna de serie werd stopgezet. In totaal werden er 32 afleveringen gemaakt.

De naam van de serie komt van het gelijknamige album van Pink Floyd. Deze band was destijds redelijk populair in de Sovjet-Unie. Dit in tegenstelling tot David Bowie, die daar op dat moment nog onbekend was.

Het Life on Mars universum

Life on Mars (originele serie) • Ashes to Ashes (sequel) • Life on Mars (Amerikaanse remake) • La Chica De Ayer (Spaanse remake) • The Dark Side of the Moon (Russische remake)

Trailer

 

Klik op de instellingen voor een Engelse ondertiteling.

Links