V (2009-2011)

Remake van de serie V (1983-1985).

Samenvatting

Op een dag arriveert een vloot van gigantische buitenaardse ruimteschepen bij de aarde. Mysterieuze leider van deze Visitors is een mooie vrouw die er menselijk uitziet en zichzelf 'Anna' noemt.

De aliens beweren in vrede te komen en zeggen een klein deel van de aardse natuurlijke voorraden nodig te hebben. In ruil daarvoor zouden de aliens hun medische kennis en geavanceerde technologieën met de mensheid willen delen. Na een tijdje wordt echter duidelijk dat de aliens alles behalve goede bedoelingen hebben. Ze staan op het punt om de aarde over te nemen.

Al snel ontstaat er een verzetsbeweging die de aarde wil redden. Deze beweging bestaat niet alleen uit mensen, maar ook uit enkele aliens die het niet eens zijn met de plannen van hun volk (de zogenaamde Fifth Column). Centraal staat de FBI agente Erica Evans, die zich aansluit bij het verzet.

Serie Algemeen

V is een Amerikaanse serie. Het gaat om een moderne remake van de gelijknamige serie uit 1983. Kenneth Johnson, bedenker van de originele V, was overigens niet betrokken bij de productie van deze remake. De nieuwe serie werd geproduceerd door Scott Peters (The 4400). De opnames vonden plaats in Canada.

Het eerste seizoen ging in november 2009 in première bij de zender ABC. Uiteindelijk werden er twee seizoenen (in totaal 22 afleveringen) gemaakt. Hierna volgde wegens tegenvallende kijkcijfers de stopzetting. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in maart 2011 werd uitgezonden.

De bestaat o.a.uit Elizabeth Mitchell (Lost), Joel Gretsch (The 4400) en Morena Baccarin (Firefly).

Blu-ray en dvd

Seizoen één en twee zijn met Nederlands ondertitels op dvd en Blu-ray verkrijgbaar.

Links