V (2009-2011)

Remake van de serie V (1983-1985).

Samenvatting

Gigantische buitenaardse ruimteschepen arriveren op een dag bij de aarde. Mysterieuze leider van deze Visitors is een mooie vrouw, die er menselijk uitziet en zichzelf 'Anna' noemt.

De aliens beweren in vrede te komen en zeggen een klein deel van de aardse natuurlijke voorraden nodig te hebben. In ruil daarvoor zouden de aliens hun medische kennis en geavanceerde technologieën met de mensheid willen delen. Na een tijdje wordt echter duidelijk dat de aliens alles behalve goede bedoelingen hebben. Ze staan op het punt om de aarde over te nemen.

Al snel ontstaat er een verzetsbeweging die de aarde wil redden. Deze beweging bestaat niet alleen uit mensen, maar ook uit enkele aliens die het niet eens zijn met de plannen van hun volk.

Het verhaal is t.o.v. de originele miniserie iets aangepast. De personages uit de oude serie zijn bijvoorbeeld vervangen door nieuwe personages.

Serie Algemeen

In november 2009 ging op de Amerikaanse zender ABC een remake van de serie V uit 1983 van start. Kenneth Johnson, bedenker van de originele V, was niet meer betrokken bij de productie van deze remake. De nieuwe V showrunner was Scott Peters, die eerder de SF serie The 4400 bedacht en produceerde.

Het eerste seizoen telde 12 afleveringen en werd positief ontvangen. Hoewel de kijkcijfers tegenvielen, werd er in mei 2010 groen licht gegeven voor een vervolg. Dit tweede seizoen bestond uit 10 afleveringen, waarvan de laatste in maart 2011 werd uitgezonden.

Helaas bleven de kijkcijfers beneden de verwachtingen. Na in totaal 22 afleveringen werd de serie in mei 2011 stopgezet.

De serie werd overigens opgenomen in Vancouver, Canada.

Blu-ray en dvd

Seizoen één en twee zijn met Nederlands ondertitels op dvd en Blu-ray verkrijgbaar.

Links

  • V Wiki - Fan wiki met 600 artikelen
5 1 1 1 1 1 5.00 (1 stem)