The Triangle (2005)

Samenvatting

De steenrijke Eric Benirall is eigenaar van een rederij. Na in korte tijd op mysterieuze wijze meerdere schepen te zijn kwijtgeraakt in de Bermuda driehoek, is voor Eric de maat vol.

Hij stelt een bijzonder onderzoeksteam samen, bestaande uit de sceptische journalist Howard Thomas, de oceanograaf Emily Patterson, de roekeloze meteoroloog Bruce Geller en de paranormaal begaafde Stan Lathem. Benirall belooft het viertal ieder vijf miljoen dollar, maar alleen als het hen ook daadwerkelijk lukt om het raadsel rondom de vele verdwijnen op te lossen.

Eenmaal aangekomen in de Bermuda driehoek gebeuren er allerlei vreemde dingen. Zo krijgt het team te maken met alternatieve realiteiten. Uiteindelijk wordt duidelijk dat geheime experimenten van de Amerikaanse marine een scheur in de ruimte-tijd hebben veroorzaakt. Maar hoe kan men de effecten hiervan weer ongedaan maken?

Serie Algemeen

The Triangle is een Amerikaanse driedelige miniserie. De afleveringen werden in december 2005 uitgezonden door het Sci-Fi Channel (tegenwoordig Syfy). De totale duur is ongeveer 240 minuten.

Het project was een samenwerking van Bryan Singer (X-Men), Dean Devlin (Independence Day) en Rockne S. O'Bannon (Farscape). De cast bestaat o.a. uit Sam Neill (Alcatraz), Catherine Bell (JAG), Eric Stoltz (Caprica) en Lou Diamond Phillips (Stargate Universe).

In 2006 won de miniserie nog een Emmy Award voor beste special effects.

Link