Alcatraz (2012)

"On March 21st, 1963, Alcatraz officially closed. All the prisoners were transferred off the island. Only that's not what happened. Not at all."

Samenvatting

De politie in San Francisco krijgt op een dag te maken met een bijzondere moordzaak. De dader blijkt namelijk een voormalige gevangene te zijn uit de beruchte Alcatraz gevangenis. Dit zou in theorie onmogelijk moeten zijn, want deze man is volgens de officiële gegevens al lang geleden gestorven.

Rechercheur Rebecca Madsen raakt meteen geïntrigeerd door de zaak, vooral omdat haar grootvader en ook haar oom ooit als gevangenisbewakers op Alcatraz werkten. Wanneer ze hierna ook nog eens de geheimzinnige regeringsagent Emerson Hauser tegenkomt is Rebecca's interesse definitief gewekt. Al snel wordt duidelijk dat de gevangenis een geheime geschiedenis heeft.

In 1963 werd de gevangenis op Alcatraz gesloten. Officieel werden de honderden gevangenen die hier vastzaten destijds overgeplaatst naar een andere gevangenis. In werkelijkheid waren alle gevangenen op een dag echter ineens spoorloos verdwenen. De zaak werd vervolgens door de Amerikaanse regering in de doofpot gestopt.

Nu blijken de gevangenen uit Alcatraz één voor één weer op te duiken in de straten van het hedendaagse San Francisco. Opvallend is dat zij sinds 1963 geen dag ouder lijken te zijn geworden. Wat is er met hen gebeurd? Wie of wat was er destijds verantwoordelijk voor de mysterieuze verdwijning en de nu al even mysterieuze terugkeer van de mannen?

Rebecca wordt samen met de historicus Dr. Diego Soto door Hauser uitgenodigd om lid te worden van diens team. Meteen doet Rebecca een onverwachte ontdekking over haar eigen familiegeschiedenis.

Serie Algemeen

Alcatraz is een Amerikaanse serie, geproduceerd door J. J. Abrams (Fringe, Lost). De opnames vonden plaats in Canada.

De eerste aflevering ging in januari 2012 in première bij de zender FOX. In eerste instantie werd de serie positief ontvangen, maar helaas bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. Uiteindelijk werd Alcatraz na één seizoen weer stopgezet. Net wanneer het verhaal eindelijk echt interessant begint te worden eindigt de serie. In totaal werden er 13 afleveringen gemaakt. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in maart 2012 uitgezonden.

De cast bestaat uit Sarah Jones (For All Mankind), Jorge Garcia (Lost), Parminder Nagra (ER) en de bekende filmacteur Sam Neill (Jurassic Park).

Blu-ray en dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels ook verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

Links