For All Mankind (2019)

Land van oorsprong: USA
Verhaal gaat over: Alternatieve realiteiten

Samenvatting

Het verhaal speelt in een alternatieve realiteit waarin de ruimtewedloop ("space race") tussen Amerika en Sovjet-Unie nooit ten einde is gekomen. Het gevolg is dat de ruimtevaart zich veel verder heeft doorontwikkeld. Centraal staan de mannen en vrouwen die voor NASA werken: ingenieurs, astronauten en hun familieleden.

In deze alternatieve wereld waren het niet de Amerikanen, maar de Sovjets die als eerste op de maan wisten te landen. Voor NASA een grote klap, maar dat betekent niet dat de Amerikanen het er bij lieten zitten. Hierna is men vastberaden om de rest van het zonnestelsel als eerste te verkennen.

Serie Algemeen

For All Mankind is een nieuwe Amerikaanse serie, die eind 2017 werd aangekondigd door Apple (dat tegenwoordig ook eigen series maakt). De opnames vonden plaats in het najaar van 2018.

De serie werd bedacht door schrijver en producent Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Electric Dreams). Het idee voor de serie ontstond na een lunch van Moore met de voormalige astronaut Garrett Reisman, die vervolgens ook als technisch adviseur voor de serie diende.

Het eerste seizoen, dat bestaat uit 10 afleveringen, is in november 2019 in première gegaan bij de nieuwe streamingdienst Apple TV+. Deze dienst is overigens ook in Nederland beschikbaar.

In oktober 2019 werd bekend gemaakt dat Apple groen licht heeft gegeven voor het tweede seizoen.

Trailer

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • actueel