For All Mankind (2019-heden)

Samenvatting

Het verhaal speelt in een alternatieve realiteit waarin de ruimtewedloop tussen Amerika en Sovjet-Unie nooit ten einde is gekomen. Het gevolg is dat de ruimtevaart zich veel verder heeft doorontwikkeld. Centraal staan de mannen en vrouwen die voor NASA werken: ingenieurs, astronauten en hun familieleden.

In deze alternatieve wereld waren het niet de Amerikanen, maar de Sovjets die als eerste op de maan wisten te landen. Voor NASA een grote klap, maar dat betekent niet dat de Amerikanen het er bij lieten zitten. Hierna is men vastberaden om de rest van het zonnestelsel als eerste te verkennen. De serie begint in het jaar 1969 en maakt vervolgens regelmatig een sprongetje in de tijd. Zo worden verschillende generaties gevolgd bij hun pogingen om achtereenvolgens de maan en Mars te koloniseren.

Overigens is een groot deel van de personages uit de serie gebaseerd op echte historische personen. In seizoen twee is er bijvoorbeeld een rolletje weggelegd voor de Nederlandse astronaut Wubbo Ockels.

Serie Algemeen

For All Mankind is een Amerikaanse serie. Het verhaal werd bedacht door Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Electric Dreams). Het idee voor de serie ontstond na een lunch van Moore met de voormalige astronaut Garrett Reisman, die vervolgens ook als technisch adviseur voor de serie diende.

Het eerste seizoen ging in november 2019 in première bij de streamingdienst Apple TV+. Momenteel zijn er al vier seizoenen uitgebracht. Het is nog onbekend of er ook een vijfde seizoen zal komen. 

Trailer

Links