Electric Dreams: The World of Philip K. Dick (2017)

Status: Actuele serie
Land van oorsprong: Groot-Brittannië, USA
Zender: Amazon, Channel 4
Verhaal gaat over: Alternatieve realiteiten, Robots & kunstmatige intelligenties, Toekomst
Subgenre: Anthologie
Dit is een: Boekverfilming

Nieuwe serie gebaseerd op de verhalen van de Amerikaanse SF auteur Philip K. Dick (1928-1982).

Samenvatting

De serie is een anthologie. Dit betekent dat in iedere aflevering een ander verhaal van Philip K Dick wordt verfilmd. Hierdoor heeft de serie geen vaste cast. Verder speelt iedere aflevering zich af in een nieuwe setting.

De verfilmde verhalen zijn o.a. "The Commuter", "The Impossible Planet", "Sales Pitch", "Human Is", "The Father-thing", "The Hood Maker", "The Hanging Stranger" en "Autofac".

Serie Algemeen

Electric Dreams: The World of Philip K. Dick is een nieuwe Brits-Amerikaanse coproductie. De serie wordt momenteel uitgezonden door het Britse Channel 4. In de VS is de reeks te bekijken via Amazon.

Het project staat onder leiding van schrijver en producent Ronald D. Moore (Battlestar Galactica). Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen, die in september 2017 in première zijn gegaan.

Een van de acteurs die in de serie meespeelt is Bryan Cranston (Breaking Bad). Hij is tevens één van de uitvoerende producenten.

Andere tv-series gebaseerd op het werk van Philip K Dick: Total Recall 2070 (1999), The Man in the High Castle (2015), Minority Report (2015).

Links

4 1 1 1 1 1 4.00 (2 stemmen)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief