Electric Dreams: The World of Philip K. Dick (2017-2018)

Gebaseerd op de verhalen van de Amerikaanse SF auteur Philip K. Dick (1928-1982).

Samenvatting

De serie is een anthologie. Dit betekent dat in iedere aflevering een ander kort verhaal van Philip K Dick wordt verfilmd. Hierdoor heeft de serie geen vaste cast. Verder speelt iedere aflevering zich af in een nieuwe setting.

De verfilmde verhalen zijn "The Commuter", "The Impossible Planet", "Sales Pitch", "Exhibit Piece", "Human Is", "The Father-thing", "The Hood Maker", "The Hanging Stranger", "Autofac" en "Foster, You're Dead!".

Overigens zijn de tv-afleveringen slechts losjes gebaseerd op Dicks oorspronkelijke werken. Dit betekent dat veel verhaalelementen in de tv-versie compleet anders zijn geworden.

Serie Algemeen

Electric Dreams: The World of Philip K. Dick is een coproductie tussen het Britse Channel 4 en de Amerikaanse internetdienst Amazon Prime Video. Een van de acteurs die in de serie meespeelt is Bryan Cranston (Breaking Bad). Hij is tevens één van de uitvoerende producenten.

Het project staat onder leiding van schrijver en producent Ronald D. Moore (Battlestar Galactica). De serie bestaat uit één seizoen van 10 afleveringen, die in september 2017 in première zijn gegaan. De laatste aflevering werd in maart 2018 uitgezonden. Er lijken momenteel geen plannen meer te zijn voor een vervolg.

Naar aanleiding van de tv-serie werden de tien oorspronkelijke verhalen van Dick opnieuw uitgebracht in één bundel.

Andere tv-series gebaseerd op het werk van Philip K Dick: Total Recall 2070 (1999), The Man in the High Castle (2015), Minority Report (2015).

Dvd

Alle afleveringen zijn met Nederlandse ondertitels verkrijgbaar op dvd.

Links

4 1 1 1 1 1 4.00 (2 stemmen)
    Tags:
  • Amazon Original