Electric Dreams: The World of Philip K. Dick (2017-2018)

Gebaseerd op de verhalen van de SF auteur Philip K. Dick (1928-1982).

Samenvatting

De serie is een anthologie. Dit betekent dat in iedere aflevering een ander kort verhaal van Philip K. Dick wordt verfilmd. Hierdoor heeft de serie geen vaste cast. Verder speelt iedere aflevering zich af in een nieuwe setting.

De verfilmde verhalen zijn "The Commuter", "The Impossible Planet", "Sales Pitch", "Exhibit Piece", "Human Is", "The Father-thing", "The Hood Maker", "The Hanging Stranger", "Autofac" en "Foster, You're Dead!".

Overigens zijn de tv-afleveringen slechts losjes gebaseerd op Dicks oorspronkelijke werken. Dit betekent dat veel verhaalelementen in de tv-versie compleet anders zijn geworden.

Serie Algemeen

Electric Dreams: The World of Philip K. Dick is Brits-Amerikaanse coproductie. Het project stond onder leiding van schrijver en producent Ronald D. Moore (Battlestar Galactica). Er werden in totaal 10 afleveringen gemaakt, die in september 2017 in première gingen bij het Britse Channel 4. De laatste aflevering werd in maart 2018 uitgezonden. Een van de acteurs die in de serie meespeelt is Bryan Cranston (Breaking Bad). Hij was tevens één van de uitvoerende producenten.

In Nederland is de serie te bekijken via Amazon Prime Video.

Andere tv-series gebaseerd op het werk van Philip K. Dick: Total Recall 2070 (1999), The Man in the High Castle (2015), Minority Report (2015).

Dvd

Alle afleveringen zijn met Nederlandse ondertitels verkrijgbaar op dvd.

Links