Terra Nova (2011)

Samenvatting

Het verhaal begint in het jaar 2149. De aarde is een zwaar vervuilde en overbevolkte planeet geworden. Als gevolg hiervan dreigt de mensheid uit te sterven. In een poging de mensheid van de ondergang te redden, ontwikkelen wetenschappers een soort portaal waarmee men naar het verre verleden kan reizen.

Vervolgens wordt een groep mensen 85 miljoen jaar terug in de tijd gestuurd. De hoop is dat zij de geschiedenis kunnen veranderen door een nieuwe, betere samenleving te creëren. In het middelpunt staan vooral de belevenissen van de familie Shannon, bestaande uit vader Jim, moeder Elisabeth en hun drie kinderen.

Het gezin moet nu in een prehistorische omgeving een nieuw leven opbouwen. Ze komen terecht in een nederzetting genaamd Terra Nova, de eerste menselijke kolonie in de prehistorie. Al snel wordt echter duidelijk dat de kolonie omringd wordt door gevaarlijke dinosaurussen. Ook blijkt er nog een tweede groepering te zijn, die is afgescheurd van Terra Nova. Deze Sixers bedreigen geregeld de kolonie om aan levensmiddelen en wapens te komen.

Serie Algemeen

Terra Nova is een Amerikaanse serie, die werd geproduceerd door o.a. Steven Spielberg (Jurassic Park), René Echevarria (The 4400) en Brannon Braga (Star Trek). De opnames vonden plaats in Australië.

De eerste aflevering ging in september 2011 in première bij de Amerikaanse zender FOX. Terra Nova werd in eerste instantie positief ontvangen, maar al snel waren de critici van mening dat de kwaliteit van de verhalen tegenviel. Uiteindelijk telde de serie slechts 13 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. Oorzaak waren tegenvallende kijkcijfers in combinatie met hoge productiekosten. De laatste aflevering werd in december 2011 uitgezonden.

De hoofdrol wordt gespeeld door Jason O’Mara, bekend uit The Man in the High Castle en de Amerikaanse remake van Life on Mars.

Trailer

© FOX (31 sec.)

Dvd

De gehele serie is met Nederlandse ondertitels verkrijgbaar op dvd.

Links