Strange World (1999)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de militaire wetenschapper Captain Paul Turner. Tijdens de Golfoorlog werd hij blootgesteld aan chemische wapens, waardoor hij een zeldzame bloedziekte opliep. Op een dag ontvangt hij van een onbekende vrouw een clandestien serum waardoor hij weer opknapt. Hierdoor kan hij na een lang ziekbed weer aan het werk als medisch onderzoeker.

In opdracht van het USAMRIID ("United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases"), onderzoekt Turner allerlei mysterieuze zaken waarbij geavanceerde wetenschappelijke technologieën worden misbruikt voor duistere doeleinden. Denk daarbij aan biologische wapens, genetische manipulatie of het klonen van mensen.

Al snel komt Turner een samenzwering op het spoor. Zo krijgt hij te maken met een geheimzinnige organisatie, die de door hem onderzochte zaken in de doofpot probeert te stoppen. Deze organisatie blijkt echter ook verantwoordelijk te zijn voor de creatie van het serum dat Turners leven kan redden, wat hem in een lastig parket brengt. Er zijn slechts twee mensen die Turner nog volledig kan vertrouwen: zijn vriendin Dr. Sidney MacMillan en zijn gewaardeerde collega Major Lynne Reese.

Serie Algemeen

Strange World is een Amerikaanse mysteryserie. Het verhaal werd bedacht door Tim Kring (Heroes) en Howard Gordon (Second Chance). De eerste aflevering ging in maart 1999 in première bij de zender ABC. De serie bleek echter een flop te zijn. Wegens tegenvallend succes werd het programma na slechts drie afleveringen al van de buis gehaald. In totaal werden er 13 afleveringen geproduceerd, maar de resterende afleveringen werden niet meer door ABC uitgezonden. (Jaren later waren ze nog wel te zien bij het Amerikaanse Sci-Fi Channel.)

Overigens werd de serie eind 2000 en begin 2001 in Nederland uitgezonden door de zender FOX8.

Vergelijkbare series: Fringe (2008-2013) en The X-Files (1993-2018).

Links