Second Chance (2016)

Samenvatting

Het verhaal gaat over de 75-jarige Jimmy Pritchard. Ooit was hij de trotse sheriff van Los Angeles. Na een corruptieschandaal werd hij echter gedwongen af te treden. Hierna ging het bergafwaarts met hem.

Op een dag betrapt Jimmy een mysterieuze inbreker, waarna de oude man door deze insluiper wordt vermoord. Het lichaam van Jimmy wordt vervolgens door wetenschappers gebruikt voor een bijzonder experiment.

Otto en Mary Goodwin staan aan het hoofd van een bedrijf genaamd Lookinglass. Otto is miljardair, zijn tweelingzus Mary is bio-ingenieur. Samen halen ze Jimmy met een experimentele techniek terug in het leven en geven hem een nieuw lichaam. Jimmy ziet er nu uit als een knappe, gespierde dertiger. Hij blijkt extreem sterk te zijn geworden.

Al snel komt de ware motivatie van de Goodwins aan het licht: Mary heeft kanker en is stervende. Ze zoekt dus eigenlijk een manier om haar eigen leven te redden. Ondertussen probeert de 'nieuwe' Jimmy het mysterie achter zijn eigen moord te ontrafelen. Zijn fouten uit het verleden blijven hem echter achtervolgen.

Serie Algemeen

Second Chance is een serie van de Amerikaanse zender FOX. De eerste aflevering werd in januari 2016 uitgezonden. Het verhaal is enigszins geïnspireerd op de roman Frankenstein van Mary Shelley uit 1818. (Volgens velen het eerste sciencefiction verhaal dat ooit werd geschreven.)

Oorspronkelijk werd de tv-serie in 2015 door FOX aangekondigd onder de naam The Frankenstein Code, maar enige tijd later besloot men dit te veranderen in Lookinglass. Daarna volgde nog een tweede naamsverandering: de definitieve naam werd Second Chance.

Nadat de serie eindelijk in première was gegaan bleken de kijkcijfers al snel tegen te vallen. Ook de recensies waren niet erg positief. Uiteindelijk telde Second Chance slechts 11 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in maart 2016 uitgezonden.

Vergelijkbare serie: Now and Again (1999).

Links