Now and Again (1999-2000)

Samenvatting

Michael Wiseman uit New York is een verzekeringsagent van middelbare leeftijd met flink overgewicht. Samen met zijn vrouw Lisa heeft hij een dochter, Heather. Wanneer hij 's avonds op de metro naar huis staat te wachten, wordt hij na een opstootje van het perron af geduwd. Michael komt terecht op de rails - en wordt doodgereden.

Wanneer Michael vervolgens wakker wordt, maakt hij kennis met Dr. Theodore Morris. Michael is uitgekozen om deel te nemen aan een geheim project. De Amerikaanse regering heeft namelijk op kunstmatige wijze een perfect menselijk lichaam gecreëerd. Men heeft alleen nog een brein nodig om in het lichaam te plaatsen: de hersenen uit Michaels dode lichaam.

Michael ziet er in zijn nieuwe lichaam uit als een knappe, gespierde jongeman. Bovendien blijkt hij allerlei superkrachten te hebben gekregen. Veel plezier beleeft Michael echter niet aan zijn metamorfose. De regering verwacht namelijk dat hij gevaarlijke klussen voor hen gaat uitvoeren.

Voor Michael is het grootste gemis zijn gezin: hij wil het liefst terug naar huis. Helaas is het verboden om contact op te nemen met familie en vrienden uit zijn vorige leven. Michael probeert om stiekem toch in contact te komen met zijn vrouw en dochter. Vooral nadat duidelijk wordt dat Lisa en Heather het zonder hem erg moeilijk hebben.

Serie Algemeen

Now and Again is een Amerikaanse serie. De eerste aflevering ging in september 1999 in première bij de zender CBS. Ondanks de overwegend positieve reacties van kijkers, werd de serie uiteindelijk na één seizoen van 22 afleveringen weer stopgezet. Reden hiervoor was een combinatie van tegenvallende kijkcijfers en hoge productiekosten. De laatste aflevering, die eindigt met een cliffhanger, werd in mei 2000 uitgezonden. Fans organiseerden hierna nog een campagne om de serie te redden, maar dit bleef zonder resultaat.

Opvallend is de aanwezigheid van filmacteur John Goodman, die de rol van de 'originele' Michael op zich neemt. De 'nieuwe' Michael wordt gespeeld door Eric Close (Dark Skies, Taken). Dennis Haysbert (uit 24) vertolkt Dr. Morris.

Vergelijkbare serie: Second Chance (2016).

Dvd

In Noord-Amerika (Regio 1) werd de complete serie in 2014 op dvd uitgebracht.

Links