Taken (2002)

Samenvatting

Het verhaal begint in 1944. Over een periode van vijftig jaar worden verschillende generaties van drie Amerikaanse families gevolgd. Het gaat om de families Keys, Crawford en Clarke. Zij vormen het middelpunt van een mysterieus buitenaards experiment.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de piloot Russell Keys ontvoerd door aliens. In 1947 raakt Owen Crawford betrokken bij een regeringscomplot om een neergestorte UFO in Roswell verborgen te houden voor de buitenwereld. Enige tijd later heeft Sally Clarke een affaire met een buitenaards wezen in menselijke gedaante. Hierdoor raakt Sally zwanger.

Al hun nakomelingen krijgen later zelf ook te maken met de aliens. Dit zorgt ervoor dat de families door de jaren heen naar elkaar toe groeien. Uiteindelijk resulteert dit in de geboorte van Allie, een meisje met bijzondere krachten. Ook het Amerikaanse leger heeft hierdoor interesse in Allie.

Serie Algemeen

Taken is een Amerikaanse miniserie, geproduceerd door Steven Spielberg. De opnamen vonden plaats in Canada. De serie bestaat uit tien afleveringen, die in december 2002 werden uitgezonden door het Amerikaanse Sci-Fi Channel. Iedere aflevering duurt ongeveer anderhalf uur.

De serie werd destijds erg positief ontvangen. In 2003 won het programma zelfs een Emmy Award voor 'beste miniserie'. Taken werd in 2005 ook uitgezonden op de Nederlandse televisie door RTL5.

Dvd

Deze miniserie is met Nederlandse ondertitels op dvd verkrijgbaar.

Links