Heroes (2006-2010)

“Save the cheerleader, save the world.”

Samenvatting

Het verhaal gaat over een aantal op het eerste gezicht normale mensen. Ze hebben verschillende nationaliteiten en komen van over de hele wereld. Een ding hebben ze echter met elkaar gemeen: op een dag blijken ze allemaal buitengewone krachten te hebben. De impact van deze ontdekking is enorm.

Een Indiase professor in de genetica vermoedt dat deze superkrachten een nieuwe stap in de menselijke evolutie vormen. Wanneer hij vervolgens onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, gaat zijn zoon Mohinder Suresh op onderzoek uit. De zoektocht leidt Mohinder naar New York. Hier ontdekt hij dat zijn vader vlak voor zijn dood een manier had gevonden om alle personen met superkrachten te lokaliseren. Mohinder besluit hierna het werk van zijn vader voort te zetten.

Het is echter nog maar de vraag of de betreffende personen wel gevonden willen worden. Hun levens zijn immers compleet overhoop gegooid. In het verhaal volgen we hoe de personages met de veranderingen in hun alledaagse leven omgaan. Al snel wordt ook duidelijk dat de personages voorbestemd zijn om samen de mensheid te redden van een gigantische ramp, die binnenkort zal plaatsvinden.

Helaas worden de helden tegengewerkt door enkele duistere en gevaarlijke tegenstanders. Een mysterieus bedrijf genaamd The Company maakt om onbekende reden jacht op alle personen met superkrachten. Daarnaast heeft ook de seriemoordenaar Sylar het op de helden gemunt. Sylar vermoordt zijn slachtoffers om zich vervolgens hun krachten zelf toe te eigenen. Hij wordt hierdoor steeds sterker. Zal het de helden toch lukken om hun missie te volbrengen?

Serie Algemeen

Heroes is een Amerikaanse superheldenserie. Het verhaal werd bedacht door Tim Kring (Touch). Het eerste seizoen ging in september 2006 in première bij de zender NBC. De serie werd in eerste instantie enthousiast ontvangen. Helaas werden de reacties na het eerste seizoen steeds minder positief. Ook de kijkcijfers begonnen na verloop van tijd steeds verder terug te lopen.

Tim Kring kreeg door de jaren heen dan ook flinke kritiek van de fans. Er werden bijvoorbeeld regelmatig populaire personages uit het verhaal geschreven om plaats te maken voor nieuwe personages en nieuwe verhaallijnen, iets waar de fans niet blij mee waren. Oorspronkelijk was Kring zelfs van plan om de cast continue te laten veranderen, maar hij zag hier van af nadat hij zich realiseerde hoe geliefd bepaalde personages bij de kijkers waren.

Uiteindelijk werd de serie na vier seizoenen en in totaal 77 afleveringen stopgezet. De laatste aflevering werd in februari 2010 uitgezonden.

In 2015 werd nog wel een vervolgserie gemaakt: Heroes Reborn (2015-2016).

Blu-ray en dvd

Alle seizoenen zijn met Nederlandstalige ondertitels op dvd en Blu-ray uitgebracht.

 

Links

Personages


Claire Bennet

Hiro Nakamura

Mohinder Suresh

Peter Petrelli

Nathan Petrelli

Matt Parkman

Noah Bennet

Niki Sanders / Tracy Strauss

Sylar / Gabriel Gray

Ando Masahashi

Angela Petrelli

Maya Herrera

Isaac Mendez

Micah Sanders

Adam Monroe

Elle Bishop

Monica Dawson

Bob Bishop
4.5 1 1 1 1 1 4.50 (2 stemmen)