Touch (2012-2013)

Samenvatting

Het verhaal gaat over Martin Bohm, een weduwnaar en alleenstaande vader. Martin heeft een autistische zoon van 11 jaar oud genaamd Jake. De jongen heeft in zijn hele leven nog nooit een woord gesproken en is helemaal geobsedeerd door getallen. Martin heeft hierdoor grote moeite om een band met zijn zoon op te bouwen. Jeugdzorg stuurt zelfs een hulpverleenster langs, Clea Hopkins, om te controleren of Martin de zorg voor Jake nog wel aan kan.

Al snel wordt echter duidelijk dat Jake mysterieuze patronen ziet die anderen niet kunnen waarnemen. Hiermee kunnen toekomstige gebeurtenissen worden voorspeld. Martin probeert de gave van zijn zoon beter te begrijpen en neemt contact op met de excentrieke professor Arthur Teller. Die beweert dat Jake niet autistisch is, maar juist de volgende stap in de menselijke evolutie zou zijn.

Ondertussen worden over de hele wereld een aantal uiteenlopende personages gevolgd: een Iraakse jongen, een Ierse zangeres, een Engelse zakenman, een meisje uit Tokio en een man uit New York. Uiteindelijk blijken al deze verhalen op bijzondere wijze met elkaar verbonden te zijn.

Serie Algemeen

Touch is een Amerikaanse serie. Het verhaal werd bedacht door Tim Kring (Heroes). Het eerste seizoen ging in januari 2012 in première bij de zender FOX. Hoewel het programma in eerste instantie positief werd ontvangen, begonnen de kijkcijfers al snel te dalen.

Uiteindelijk werden er twee seizoenen gemaakt, in totaal 26 afleveringen. Hierna volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in mei 2013 uitgezonden.

Overigens wordt de hoofdrol gespeeld door acteur Kiefer Sutherland (24). Gastrollen zijn er o.a. voor filmacteur Danny Glover en actrice Gugu Mbatha-Raw (Doctor Who).

Dvd

Links