Touch (2012-2013)

Serie van de makers van Heroes.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Martin Bohm, een weduwnaar en alleenstaande vader. Martin heeft een autistische zoon van 11 jaar oud genaamd Jake. De moeder van de jongen kwam op tragische wijze om het leven op 11 september 2001.

Jake heeft zijn hele leven nog nooit een woord gesproken en is helemaal geobsedeerd door getallen. Martin heeft hierdoor grote moeite om een band met Jake op te bouwen. Jeugdzorg stuurt zelfs al een hulpverleenster langs, Clea Hopkins, om te controleren of Martin de zorg voor Jake nog wel aan kan.

Dan wordt echter duidelijk dat Jake mysterieuze patronen ziet die anderen niet kunnen waarnemen. Hiermee kunnen toekomstige gebeurtenissen worden voorspeld. Martin probeert de gave van zijn zoon beter te begrijpen en neemt contact op met de excentrieke professor Arthur Teller. Die beweert dat Jake niet autistisch is, maar juist de volgende stap in de menselijke evolutie zou zijn.

Ondertussen worden over de hele wereld een aantal uiteenlopende personages gevolgd: een Iraakse jongen, een Ierse zangeres, een Engelse zakenman, een meisje uit Tokio en een man uit New York. Uiteindelijk blijken al deze verhalen op bijzondere wijze met elkaar verbonden te zijn.

Serie Algemeen

Touch werd bedacht door Tim Kring, die ook de serie Heroes maakte. De eerste aflevering ging in januari 2012 op de Amerikaanse zender FOX in première.

De serie werd over het algemeen goed ontvangen, hoewel de kijkcijfers al snel inzakten. (De piloot aflevering trok 12 miljoen kijkers, de seizoensfinale had minder dan 5 miljoen kijkers.)

Toch gaf FOX opdracht voor een tweede seizoen, dat in het voorjaar van 2013 werd uitgezonden. Helaas bleken de kijkcijfers nog verder te zijn gedaald, waarna Touch werd stopgezet. Uiteindelijk telde de serie in totaal 26 afleveringen, waarvan de laatste in mei 2013 werd uitgezonden.

De hoofdrol wordt overigens gespeeld door acteur Kiefer Sutherland (24). Gastrollen zijn er o.a. voor filmacteur Danny Glover en actrice Gugu Mbatha-Raw (Doctor Who).

dvd

Link

5 1 1 1 1 1 5.00 (2 stemmen)