Heroes Reborn (2015-2016)

Het vervolg op Heroes (2006-2010).

Samenvatting

Het verhaal speelt vijf jaar na de eerdere tv-serie. Een jaar geleden werd de stad Odessa in Texas het doelwit van een terroristische aanslag. Al snel kregen mensen met bijzondere krachten de schuld toegeschoven. Zij worden nu Evos genoemd, een afkorting van Evolved humans ("geëvolueerde mensen"). Als gevolg hiervan zijn vele Evos op de vlucht geslagen of ondergedoken.

De miniserie blaast het Heroes universum nieuw leven in door negen nieuwe hoofdpersonages te introduceren. Ook enkele oude bekenden maken hun opwachting. Het gaat o.a. om Noah Bennet, Matt Parkman, Mohinder Suresh, The Haitian, Hiro, Angela Petrelli en Micah.

De oude en nieuwe helden hebben samen de taak om de mensheid van de ondergang te redden.

Serie Algemeen

Heroes Reborn is een Amerikaanse serie. Het gaat om een vervolg op Heroes, dat in 2010 wegens tegenvallende kijkcijfers werd stopgezet. De verrassing was dan ook groot toen de zender NBC in 2014 aankondigde een vervolgserie te willen maken. Tim Kring fungeerde ook dit keer als producent en schrijver. In een interview liet Kring weten dat NBC hem zelf benaderde voor dit project (en dus niet andersom).

De eerste aflevering ging in september 2015 in première op de Amerikaanse televisie. Voorafgaand aan de première werd een korte webserie gemaakt, Dark Matters, waarin de nieuwe personages worden geïntroduceerd. De recensenten en fans waren overigens verdeeld over de nieuwe serie. Velen waren van mening dat Tim Kring niets had geleerd van zijn eerdere fouten tijdens Heroes. Ook de kijkcijfers vielen tegen. Uiteindelijk volgde na in totaal 13 afleveringen de stopzetting. De laatste aflevering werd in januari 2016 uitgezonden.

Blu-ray en dvd

De complete serie is met Nederlandse ondertitels uitgebracht op dvd en Blu-ray.

Links