Heroes Reborn (2015-2016)

Samenvatting

Een vervolg op Heroes (2006-2010). Het verhaal speelt vijf jaar na het einde van de eerdere tv-serie.

Een jaar geleden werd de stad Odessa in Texas het doelwit van een terroristische aanslag. Al snel kregen mensen met bijzondere krachten de schuld toegeschoven. (Zij worden nu "Evos" genoemd, een afkorting van "Evolved humans".) Als gevolg hiervan zijn vele Evos op de vlucht geslagen of ondergedoken.

De miniserie blaast het Heroes universum nieuw leven in door negen nieuwe hoofdpersonages te introduceren. Ook enkele oude bekenden maken hun opwachting. Het gaat o.a. om Noah Bennet, Matt Parkman, Mohinder Suresh, The Haitian, Hiro, Angela Petrelli en Micah.

De oude en nieuwe helden hebben samen de taak om de mensheid van de ondergang te redden.

Achtergronden

In 2010 werd Heroes na vier seizoenen door zender NBC stopgezet. Reden hiervoor waren de kijkcijfers, die sinds het tweede seizoen steeds verder waren gedaald. De verrassing was dan ook groot toen NBC in februari 2014 ineens aankondigde een nieuwe Heroes serie te gaan maken.

Tim Kring fungeerde ook dit keer als producent en schrijver. In een interview liet Kring weten dat NBC hem zelf heeft benaderd voor dit nieuwe project (en dus niet andersom).

Het gaat om een 13-delige miniserie, die in september 2015 in première ging op de Amerikaanse televisie. Voorafgaand aan de tv-première werd een korte webserie gemaakt, Dark Matters, waarin de nieuwe personages werden geïntroduceerd.

De recensenten waren verdeeld over de nieuwe serie. Velen waren van mening dat Tim Kring niets had geleerd van zijn eerdere fouten tijdens Heroes. Ook de kijkcijfers vielen tegen. De eerste aflevering trok nog zo'n 6 miljoen kijkers, maar het aantal kijkers daalde hierna snel.

Begin 2016 maakte NBC bekend dat Heroes Reborn geen vervolg zal krijgen. De laatste aflevering (die eindigt met een cliffhanger) werd in januari 2016 uitgezonden.

Dvd

Alle afleveringen zijn met Nederlandse ondertitels op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • superkrachten