RoboCop: The Series (1994)

Tv-serie gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1987.

Samenvatting

Net als in de films gaat het verhaal over de Amerikaanse politieagent Alex Murphy, die door criminelen wordt vermoord. Vervolgens wordt hij weer tot leven gewekt door hem om te bouwen tot cyborg. Als RoboCop neemt hij het nu op tegen de onderwereld van de stad Detroit.

Het verhaal van de tv-serie speelt zich ongeveer twee jaar na de eerste bioscoopfilm af. (De overige films worden genegeerd.) O.a. de ouders van Murphy worden in de tv-serie geïntroduceerd. Alle personages (m.u.v. de hoofdpersoon) hebben verder andere namen gekregen, omdat de tv-producenten niet de rechten hadden om de namen van de filmpersonages te gebruiken.

Serie Algemeen

RoboCop: The Series was een Canadese serie, die werd opgenomen in Toronto. Dit was de eerste live action tv-serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1987. (In 1988 werd al een tekenfilmserie gemaakt.)

De serie verschilt op een aantal punten van de films. Zo speelt Richard Eden dit keer de titelrol. Verder werd de filmreeks gekenmerkt door veel geweld; in de tv-serie is hier geen sprake van. De serie was namelijk gericht op jongeren. De slechteriken werden dan ook nooit gedood door RoboCop, alleen tijdelijk uitgeschakeld zodat ze vaak de volgende aflevering weer terug konden komen.

De eerste aflevering ging in maart 1994 in première. Het succes viel echter tegen: na 22 afleveringen volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in november 1994 uitgezonden.

Vergelijkbare series: RoboCop: The Animated Series (1988), RoboCop: Alpha Commando (1998-1999) en RoboCop: Prime Directives (2001).

Dvd

De complete serie is op dvd uitgebracht.

Links