RoboCop: The Series (1994)

Tv-serie gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1987.

Samenvatting

Net als in de films gaat het verhaal over de Amerikaanse politieagent Alex Murphy, die door criminelen wordt vermoord. Vervolgens wordt hij weer leven gewekt door hem om te bouwen tot cyborg. Als RoboCop neemt hij het nu op tegen de onderwereld van de stad Detroit.

Het verhaal van de tv-serie speelt zich ongeveer twee jaar na de eerste bioscoopfilm af. (De overige films worden genegeerd.) O.a. de ouders van Murphy worden in de tv-serie geïntroduceerd. Alle personages (m.u.v. de hoofdpersoon) hebben verder andere namen gekregen, omdat de tv-producenten niet de rechten hadden om de namen van de filmpersonages te gebruiken.

Serie Algemeen

Na het succes van de eerste RoboCop film kon een live action tv-versie van de robo-held natuurlijk niet uitblijven. (In 1988 werd al een tekenfilmserie gemaakt.) RoboCop: The Series was een Canadese serie, die werd opgenomen in Toronto. De eerste aflevering werd in maart 1994 uitgezonden.

De serie verschilt op een aantal punten van de films. Zo speelt Richard Eden dit keer de titelrol, Peter Weller komt niet in het verhaal voor.

De filmreeks werd gekenmerkt door veel geweld; in de serie is hier geen sprake van. De tv-serie was namelijk gericht op jongeren. De slechteriken werden dan ook nooit gedood door RoboCop, alleen tijdelijk uitgeschakeld (zodat ze in sommige gevallen de volgende aflevering weer terug konden komen).

RoboCop: The Series was geen groot succes: na 22 afleveringen werd de serie alweer stopgezet. De hoge productiekosten en tegenvallende kijkcijfers zouden hier een rol in hebben gespeeld. De laatste aflevering werd in november 1994 uitgezonden.

Vergelijkbare serie: RoboCop: The Animated Series (1988, een animatieserie voor kinderen).

Dvd

De complete serie is op dvd uitgebracht.

Links

1 1 1 1 1 0.00 (0 stemmen)
    Tags:
  • robots
  • Canada
  • jeugd
  • 1990-2000