RoboCop: Prime Directives (2001)

Gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1987.

Samenvatting

Net als in de film gaat het verhaal over de Amerikaanse politieagent Alex Murphy, die door criminelen werd vermoord. Vervolgens werd hij weer tot leven gewekt door hem om te bouwen tot cyborg. Als RoboCop gaat hij hierna de strijd aan met de onderwereld van de stad Detroit. 

Het verhaal van de tv-serie speelt ongeveer tien jaar na de eerste film. (De overige films worden genegeerd.) Delta City, het voormalige Detroit, wordt nu gezien als de veiligste plek op aarde. RoboCop voelt zichzelf echter verouderd en overbodig geworden. Totdat hij op een dag opnieuw te maken krijgt met het gevaarlijke bedrijf Omni Consumer Products.

OCP hackt namelijk het programma van RoboCop en laat hem John Cable vermoorden. Dit was een voormalige collega van Murphy. Ook Cable wordt vervolgens tot cyborg omgebouwd, waarna het tot een confrontatie komt tussen RoboCop en RoboCable. Verder blijkt een wetenschapper genaamd Dr. Kaydick plannen te hebben om de inwoners van Delta City uit te roeien met een gevaarlijk virus. Het is nu aan RoboCop om iedereen te redden.

Serie Algemeen

RoboCop: Prime Directives is een Canadese miniserie. De reeks bestaat uit vier delen van ieder 90 minuten, die in januari 2001 werden uitgezonden door de Canadese zender Space. Voor het project werd een nieuwe hoofdrolspeler aangetrokken, Page Fletcher.

Dit was niet de eerste tv-serie gebaseerd op de RoboCop films. Wel was dit de eerste spin-off gericht op een volwassen publiek, met een redelijk duister verhaal en gewelddadige actiescènes. Alle voorgaande RoboCop tv-series waren kinderseries en daardoor in vergelijking redelijk braaf te noemen.

Uiteindelijk werd RoboCop: Prime Directives door fans en recensenten met gemengde gevoelens uitvangen. Hoewel men positief was over de terugkeer naar een 'volwassen' verhaallijn, was er ook veel kritiek op de low budget actiescènes en kwalitatief slechte special effects.

Vergelijkbare series: RoboCop: The Animated Series (1988), RoboCop: The Series (1994) en RoboCop: Alpha Commando (1998-1999).

Trailer

Links