RoboCop: The Animated Series (1988)

Animatieserie gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1987.

Samenvatting

Net als in de film gaat het verhaal over de Amerikaanse politieagent Alex Murphy, die door criminelen werd vermoord. Vervolgens werd hij weer tot leven gewekt door hem om te bouwen tot cyborg. Als RoboCop neemt hij het nu op tegen de onderwereld van de stad Detroit.

In deze serie krijgt RoboCop het voornamelijk te maken met Dr. McNamara, de uitvinder van allerlei gevaarlijke robots en andere avanceerde wapens. (Dit personage is ook kort te zien in de originele film.) De slechte McNamara haat RoboCop en probeert hem steeds weer tegen te werken. Dit bijvoorbeeld door criminelen te financieren of door hen te voorzien van nieuwe wapens. De uitvindingen van McNamara vormen een constante bedreiging voor RoboCop.

Serie Algemeen

RoboCop: The Animated Series is een Amerikaanse animatieserie voor kinderen, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1987. Het concept uit de film is in grote lijnen hetzelfde, maar gezien de doelgroep werd het verhaal kindvriendelijker gemaakt. Zo is er minder expliciet geweld, er wordt geschoten met een laserwapens (i.p.v. kogels) en het uiterlijk van RoboCop is ook iets minder 'eng' geworden. Verder werd er een romantisch element toegevoegd aan de relatie tussen RoboCop en zijn politiepartner Anne Lewis.

De eerste aflevering ging in oktober 1988 in première op de Noord-Amerikaanse televisie. Het succes van de serie bleek echter tegen te vallen. Na slechts 12 afleveringen volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in december 1988 uitgezonden.

In het verleden is de complete serie op dvd uitgebracht in Regio 2 (Groot-Brittannië). De afleveringen zijn tegenwoordig ook terug te vinden op YouTube.

Vergelijkbare series: RoboCop: The Series (1994), RoboCop: Alpha Commando (1998-1999) en RoboCop: Prime Directives (2001).

Links