RoboCop: Alpha Commando (1998-1999)

Animatieserie gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1987.

Samenvatting

Net als in de film gaat het verhaal over de Amerikaanse politieagent Alex Murphy, die door criminelen werd vermoord. Vervolgens werd hij weer tot leven gewekt door hem om te bouwen tot cyborg. Als RoboCop gaat hij hierna de strijd aan met de onderwereld van de stad Detroit.

Het verhaal van deze serie speelt in het jaar 2030. Na vijf jaar offline te zijn geweest wordt RoboCop gereactiveerd door de Alpha Division, een geheime overheidsinstantie. Vervolgens krijgt RoboCop de opdracht om de strijd aan te gaan met de internationale terroristengroep DARC (Directorate for Anarchy, Revenge and Chaos).

RoboCop moet dit keer samenwerken met een nieuwe partner, de agente Nancy Miner, en de excentrieke wetenschapper Dr. Cornelius Neumeier. Tijdens hun missies reizen ze de hele wereld over.

Serie Algemeen

RoboCop: Alpha Commando is een Amerikaanse animatieserie voor kinderen, gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1987. Het verhaal werd geschreven door hetzelfde schrijversteam dat eerder ook RoboCop: The Animated Series (1988) maakte.

Dit keer werd echter gekozen voor een andere uitwerking. Zo werden de verhaallijnen uit de originele film grotendeels losgelaten. Daarvoor in de plaats worden nieuwe personages en verhaalelementen geïntroduceerd. Verder beschikt RoboCop in deze serie ineens over allerlei ingebouwde gadgets, zoals een parachute en zelfs rolschaatsen.

De eerste aflevering ging in september 1998 in première op de Noord-Amerikaanse televisie. Het succes van de serie viel echter tegen. Na één seizoen van 40 afleveringen volgde de stopzetting. De laatste aflevering werd in februari 1999 uitgezonden.

Vergelijkbare series: RoboCop: The Animated Series (1988), RoboCop: The Series (1994) en RoboCop: Prime Directives (2001).

Links