Personal Space (2018)

Samenvatting

Het verhaal speelt in een alternatieve realiteit, waarin de mensheid zowel de maan als ook Mars heeft gekoloniseerd. In 1991 lanceerden de Amerikanen een generatieschip genaamd Overture. Eindbestemming van het schip is een ver sterrensysteem. Het is inmiddels 2016.

Na 25 jaar trouwe dienst staat de huidige bemanning op het punt om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Al snel wordt echter duidelijk dat de oude commandant weigert om plaats te maken voor zijn jonge opvolgster. Dit zorgt uiteraard voor grote spanningen aan boord.

Ondertussen gaan de bemanningsleden regelmatig in gesprek met de 'therapiecomputer' (een kunstmatige intelligentie). Ze denken dat deze vertrouwelijke gesprekken geheel privé zijn, maar niets is minder waar. Al hun diepste gedachten en gevoelens worden op de aarde namelijk uitgezonden in de vorm van een reality programma.

Serie Algemeen

Personal Space is een Amerikaanse webserie. Het project werd gefinancierd door middel van crowdfunding. De serie bestaat in totaal uit 28 afleveringen, die in maart 2018 online in première zijn gegaan. Alle afleveringen kunnen worden bekeken via de website ShareTV.

De cast bestaat voornamelijk uit bekende acteurs uit het SF genre. Dit zijn o.a. Richard Hatch en Nicki Clyne (beiden uit Battlestar Galactica), Tim Russ (Star Trek: Voyager) en Cliff Simon (Stargate SG-1).

Teaser

 

Link