Origin (2018)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een groepje uiteenlopende personages. Ze zijn passagiers aan boord van een mysterieus transportschip genaamd Origin, dat op weg is om de verre planeet Thea te koloniseren.

Tijdens de reis gaat er echter iets mis. De passagiers ontwaken vroeger dan gepland uit stasis. Ze komen vervolgens tot de ontdekking dat de bemanning plotseling is geëvacueerd en het schip heeft verlaten. De passagiers lijken alleen te zijn achtergelaten. Wat is er precies gebeurd?

Al snel wordt uit flashbacks duidelijk dat de achterblijvers een verleden vol duistere geheimen hebben. Ze hebben hun oude leven op de aarde moeten opgeven om op Thea met een schone lei te kunnen beginnen. Om nu te overleven moeten ze tot het uiterste gaan, maar kunnen ze elkaar wel vertrouwen?

Serie Algemeen

Origin is een Amerikaanse serie. Er werden in totaal 10 afleveringen gemaakt, die in november 2018 in première zijn gegaan op YouTube. Enkele maanden later werd bekend gemaakt dat de serie geen vervolg meer zou krijgen.

De eerste twee afleveringen (die werden geregisseerd door Paul W.S. Anderson) zijn voor iedereen gratis te bekijken; voor de overige afleveringen is een YouTube Premium abonnement nodig. Het verhaal kan worden omschreven als een soort kruising van Lost-achtige flashbacks met scifi horror films als The Thing en Event Horizon (deze laatste werd ook door Anderson geregisseerd).

De opnamen vonden overigens plaats in Zuid-Afrika. De hoofdrol wordt gespeeld door Natalia Tena (The Refugees).

Vergelijkbare series: Nightflyers (2018), Dark Matter (2015).

Trailer

 

Links