Nightflyers (2018)

Samenvatting

Het verhaal speelt in het jaar 2093. Centraal staat een groep wetenschappers die op expeditie gaan naar de rand van ons zonnestelsel. Met het meest geavanceerde ruimteschip dat werd ooit gebouwd, de Nightflyer, hopen ze contact te leggen met buitenaards leven. Na verloop van tijd gebeuren er aan boord echter een aantal mysterieuze dingen. Het onderlinge wantrouwen bij de bemanning neemt hierdoor steeds verder toe.

Serie Algemeen

Nightflyers is een Amerikaanse SF horror serie, gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1980 van George R. R. Martin. In 1987 werd hiervan ook al een bioscoopverfilming gemaakt.

Begin 2018 maakte de zender Syfy bekend groen licht te hebben gegeven voor een tv-versie bestaande uit 10 afleveringen. De première was vervolgens in december 2018. De serie werd in Noord-Amerika uitgezonden door Syfy; in de rest van de wereld is Nightflyers te zien via Netflix.

In 2019 werd bekend gemaakt dat de serie geen vervolg meer zal krijgen. Reden voor de stopzetting waren tegenvallende kijkcijfers. De laatste aflevering eindigt overigens met een cliffhanger.

Links