The Refugees (2015) a.k.a. Refugiados

Samenvatting

Vijftig jaar in de toekomst wordt de mensheid getroffen door een enorme, wereldwijde ramp. Om te kunnen overleven vluchten 3 miljard mensen terug in de tijd. Ze komen terecht in wat voor ons het heden is. Uiteraard zorgt de komst van zoveel vluchtelingen al snel voor problemen.

Er blijken twee belangrijke regels te zijn waar iedere vluchteling zich aan moet houden. 1) Ze mogen niet praten over de toekomst en 2) ze mogen in het verleden geen contact opnemen met hun eigen familie.

Centraal staat de familie Cruz: Samuel, Emma en hun dochter Ani. Hun schijnbaar perfecte leven wordt totaal overhoop gegooid door de komst van de mysterieuze vluchteling Alex. Die blijkt een bijzondere missie te hebben. Om deze missie te volbrengen is hij bereid om alle regels te overtreden.

Serie Algemeen

The Refugees is een Spaans-Britse coproductie. Het gaat om een samenwerking tussen een Spaans mediabedrijf en BBC Worldwide (de commerciële tak van de BBC). In Spanje werd de serie uitgezonden onder de naam Refugiados.

De opnames vonden plaats in de zomer van 2014. Er werd gefilmd op locatie in de omgeving van Madrid, maar de voertaal in de serie is Engels. Ook de meeste acteurs zijn Brits. De hoofdrol wordt gespeeld door de Brits-Spaanse actrice Natalia Tena (uit Game of Thrones, Harry Potter). Acteur Will Keen speelt Sam, terwijl zijn dochter Dafne Keen ook zijn tv-dochter Ani speelt.

De serie telt in totaal acht afleveringen. Deze werden in mei en juni 2015 uitgezonden op de Spaanse televisie, waar alle afleveringen werden nagesynchroniseerd. De recensies waren overigens niet erg positief. Opvallend is dat The Refugees hierna nooit op de Britse tv is uitgezonden.

Trailer

Links